slodziutka Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2004 Może ktoś mi polecić budyń (np.do ciasta) który po ostygnięciu nie robi się rzadki :D Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halkuk Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Witaj :D Latem kiedy jest sporo owoców i za ciepło na pieczenie , robie coś takiego : na blaszce układam biszkopty (okrągłe ciasteczka z paczuszki), to zalewam gęstym budyniem , na budyniu układam owoce - w tej chwili truskawki :D , i to zalewam tężejącą galaretką (na 2 paczki galaretki daję nieco mniej wody). A budyń robię wg przepisu - tyle tylko że na 2 budynie zamiast dać 1 l mleka to daję ok 0,850-0,900l - wychodzi świetnie i szybko znika . Potem dopiszę Ci budyń do ciast - tylko poszperam w przepisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halkuk Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Budyń do ciasta 1/2 l mleka 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy - to wszystko zagotować osobno wymieszać w kubeczku : 1 łyżkę mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej i trochę mleka zimnego - wlać to do gotującego się mleka ,mieszając pogotować chwilkę , a potem to już na ciasto :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziutka Opublikowano 30 Czerwca 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Cześć :D Dziękuje za radę i przepis :D Napewno go zastosuję. Denerwowało mnie jak ciasto po ostygnięciu zaczynało "płynąć". Mam nadzieje, że teraz już tak nie będzie. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halkuk Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 W piekarniku mam właśnie coś całkiem nowego :D "ciasto drożdżowe z budyniem i kokosem" jeżeli wyjdzie mi fajnie i będzie smakowało rodzince to wstawię przepis :D . Nawet nie pamiętam z której strony to ściągłam :D , bo buszując w internecie ,zbieram sporo przepisów do notatnika a potem wydruk i próbowanie :D . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziutka Opublikowano 30 Czerwca 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Brzmi baaaardzo apetycznie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halkuk Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Bardzo apetycznie brzmiało :D Ale aż tak fajnie nie wyszło :D , muszę popracować nad tym przepisem - zmienić co nieco i jak wyjdzie to wtedy go wpiszę . Tym razem tu budyń nie wyszedł zbyt gęsty - niestety i ciasto trochę się rozlatuje przy krojeniu a to mnie bardzo denerwuje. Poza tym smak ok . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mianda Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 ja do ciast używam gotowy budyń, ale tylko Dr'Oetkera - jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickey Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 Możesz również do kupnego budyniu dodać mąkę ziemniaczaną jak będziesz rozrabiać z mlekiem to wtedy nie będzie ci pływał po ostudzeniu ale nie za dużo żeby nie był byt gęsty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodziutka Opublikowano 14 Października 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 Wielkie dzięki za pomoc ale...już znalazłam budyń który nie pływa po ostudzeniu -Delecta ( darmowa reklama :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.