Skocz do zawartości

Ciasto Z Kokosem


arabika

Rekomendowane odpowiedzi

1 i 1/2 szkl maki 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl cukru pudru 6 jaj 1 łyzeczka proszku mus jabłkowy lub powidła 30 dkg wiórków 1i 1/2 szkl cukru Z żółtek ,maki z proszkiem , cukru pudru i margaryny zagniesc szybko ciasto i wyłozyc na blache (30x24 lub tortownice) posmarowac musem jabłkowym lub powidłami .Z białek ubić sztywną piane dodac cukier cały czas ubijajac na końcu na końcy wsypac kokos wymieszac i wyłozyc na ciasto Piec ok 60 min w temperaturze 160*C Życze smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

wczoraj wieczorem gdy buszowalam po przepisach zauwazylam go wlasnie,tez wydal mi sie bardzo dobry i napewno go zrobie.A co do jablek to masz racje jablka musza byc kwaskowate do kazdego placka z jablkami.Ja nie wiem czy te ciasta nie ciesza sie popularnoscia,napewno ktos z nich korzysta,tylko tu malo osob sie wypowiada,zobacz ilu jest uzytkownikow,a wypowiada sie zaledwie kilka osob i to ciagle sa te same.A szkoda,bo wiele ciekawych przepisow idzie w zapomnienie. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

hmmm... bo to same leniuszki zapewne :D :D :D :D . Ja jak robie kruche ciasto z jablkami to rozgotowuje (oczywiscie kwasne jablka :D ) i dla zageszczenia musu dodaje troszke kaszy manny (suchej!). Dodaje rodzynek i zapachu lub cukru waniliowego. Dla mnie jablka musza byc jeszcze w kawaleczkach takie na wpol miekkie. Spod ciasta (kruche) naklute widelcem podpiekam posypuje bulka tarta, na to klade mase jablkowa i przykrywam rozwalkowanym wierzchem. Po upieczeniu lukruje zwyklym bialym lukrem z dodatkiem cynamonu w proszku. Jest naprawde bardzo smaczne i dlugo swieze - jak sie utrzyma bo niknie w oczach :D :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

A szkoda,bo wiele ciekawych przepisow idzie w zapomnienie.

Myślę, że nie do końca w zapomnienie - dużo osób je czyta - zobaczcie na liczbę odsłon tematów - a co do wypowiedzi - widocznie przepisy są tak dobre, że komentarza nie trzeba :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.