arabika Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 1 i 1/2 szkl maki 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl cukru pudru 6 jaj 1 łyzeczka proszku mus jabłkowy lub powidła 30 dkg wiórków 1i 1/2 szkl cukru Z żółtek ,maki z proszkiem , cukru pudru i margaryny zagniesc szybko ciasto i wyłozyc na blache (30x24 lub tortownice) posmarowac musem jabłkowym lub powidłami .Z białek ubić sztywną piane dodac cukier cały czas ubijajac na końcu na końcy wsypac kokos wymieszac i wyłozyc na ciasto Piec ok 60 min w temperaturze 160*C Życze smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 wczoraj wieczorem gdy buszowalam po przepisach zauwazylam go wlasnie,tez wydal mi sie bardzo dobry i napewno go zrobie.A co do jablek to masz racje jablka musza byc kwaskowate do kazdego placka z jablkami.Ja nie wiem czy te ciasta nie ciesza sie popularnoscia,napewno ktos z nich korzysta,tylko tu malo osob sie wypowiada,zobacz ilu jest uzytkownikow,a wypowiada sie zaledwie kilka osob i to ciagle sa te same.A szkoda,bo wiele ciekawych przepisow idzie w zapomnienie. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Masz racje........... Wielu użytkowników zarejestrowanych( prawie 2500 ) a wypowiadajacych się można policzyć na palcach Nie wiadomo dlaczego :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota zza plota Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 hmmm... bo to same leniuszki zapewne :D :D :D :D . Ja jak robie kruche ciasto z jablkami to rozgotowuje (oczywiscie kwasne jablka :D ) i dla zageszczenia musu dodaje troszke kaszy manny (suchej!). Dodaje rodzynek i zapachu lub cukru waniliowego. Dla mnie jablka musza byc jeszcze w kawaleczkach takie na wpol miekkie. Spod ciasta (kruche) naklute widelcem podpiekam posypuje bulka tarta, na to klade mase jablkowa i przykrywam rozwalkowanym wierzchem. Po upieczeniu lukruje zwyklym bialym lukrem z dodatkiem cynamonu w proszku. Jest naprawde bardzo smaczne i dlugo swieze - jak sie utrzyma bo niknie w oczach :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Tak wyglada to ciacho :) Też ze stołu znika bardzo szybko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 A szkoda,bo wiele ciekawych przepisow idzie w zapomnienie. Myślę, że nie do końca w zapomnienie - dużo osób je czyta - zobaczcie na liczbę odsłon tematów - a co do wypowiedzi - widocznie przepisy są tak dobre, że komentarza nie trzeba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 myślę że wiele osób korzysta z przepisów, ale nie ma czasu żeby potem go odnaleźć, skomentować zwlaszcza jeśli się ma tak wolny modem jak mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatusek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Przepis wygląda bardzo ciekawie i smakowicie.Lubię wszystko co zawiera kokos. Napewno go wypróbuję-już zapisałam go do swoich przepisów. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.