elka_m Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 ostatnio zrobiłam inne wafle i są jeszcze lepsze!!! i łatwiejsze!!!! zamiast gotować masę można po prostu zagotować mleko skondensowane w puszce (na karmel) - ok. 2,5 godziny po czym przełożyć tym wafle. 1 puszka starcza na przełożenie 10 dużych okrągłych wafli pychotka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Masę z mleka skondensowanego można podzielić na pół. Do jednej dołączyć jedną lub dwie łyżki kakao albo drobno zmielone orzechy i wyjdą nam dwie masy ... Mało pracy a urozmaicony deserek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elka_m Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 o, dzięki za radę. wypróbuję w najbliższym czasie :grin: A słyszałam też o innym przepisie na wafle przeklada sie je na przemian masą kakaową (taką jak w moim przepisie na wafle) i kisielem podobno pyszne :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.