Skocz do zawartości

Krem grysikowo-kokosowy


Agatka15

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT JASNY Składniki: 4 jajka duże 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Białko ubić na sztywną pianę dodać cukier i żółdka i dalej miksować, dodać olej. Na koniec dodać mąki i wymieszać drewnianą łyżką, bardzo delikatnie. Blaszkę wysmarować margaryna, posypać tartą bułką. Wyłożyć ciasto. Piec od 10-15 min. BISZKOPT CIEMNY Składniki: 4 jajka duże 4 łyżki cukru 2 łyżki maki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Biszopt ciemny robimy tak samo jak jasny, tylko oprócz mąki dodajemy kakao. KREM GRYSIKOWO-KOKOSOWO Składniki: 0,5l mleka 5 łyżek kaszy manny (grysik) 3/4 szkl. cukru 20 dag kokosu 1 kg margaryny KASIA Sposób wykonania: Krem grysikowo-kokosowy wlać do garnka, mleka odlac pół szklanki do której to wsypac grysik. Do tego mleka w garnku dodać cukier i zagotować. Do gotującego się mleka wlać zrobiony grysik. Jak zgestnieje dodać kokos i wystudzić. Rozmiksować margaryne i po łyżeczce dodawać masę grysikową-kokosową wymiksować. Włożyć na jasne ciasto przykryć ciemnym ciastem. Zrobić polewę. POLEWA Składniki: 1/4 margaryny 2 łyżki kakao 3 łyżki mleka 5 łyżek cukru Sposób wykonania: Wszystko zagrzać aż się cukier rozpuści. Polać ciasto. Do dekoracji: mała paczka cukiereczków ozdobnych. Ciasto posypać ckiereczkami ozdobnymi. SMACZNEGO!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.