Jola_A. Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Biszkopt czekoladowy: 5 jaj 1 szklanka maki tortowej (niepelna) 0,5szkl cukru 2 lyzki kakao 1 lyzeczka proszku do pieczenia Masa: 0,5litra mleka 0,5szklanki cukru 1maslo 20dag.wiorkow kokosowych (mozna dac 25dag) cukier waniliowy polewa:2 mleczne czekolady rozpuscic w 0,5kostki margaryny Bialka ubic na sztywno dodac cukier i zoltka na koncu make z proszkiem i kakao.Wylac do blachy.Piec 30 min. Mleko zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym,wsypac kokosy,gotowac do zgestnienia. Po wylaczeniu do goracej masy dodac maslo,rozpuscic,studzic,mieszac co jakis czas. Na biszkopt wylozyc mase kokosowa,polac polewa czekoladowa. :wink: SMACZNEGO!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafetka Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 wczoraj robilam to ciastko wyszlo owszem bardzo dobre ale nastepnym razem dodam troche mniej mleka...bo masa byla ciut za rzadka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 13 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 trzeba gotowac do zgestnienia(ok.20 min.), mozna dodac wiecej kokosow. :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 13 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 zdjecie BOUNTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnRa Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 wygląda na bardzo dobre ciasto napewno je zrobię :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutunia Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Jakiej wielkości blachę używasz do pieczenia ciasta z podanych składników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 wymiary dna blaszki 21x35 :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@lgosia Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Ciasto wygląda smakowicie, przepis z pewnościa wypróbuję :wink: i napiszę jak wyszło. Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.