halina mlodzieniak Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 SKLADNIKI 4 BUDYNIE SMIETANKOWE BEZ CUKRU 3 ŁYZKI MAKI 2ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA 4 JAJKA 1 SZKLANKA CUKRU 3/4 SZKLANKI OLEJU 1 ŁYZKA OCTU CUKIER WANILOWY JAJKA UBIC Z CUKREM , WSZYSTKI SYPKIE SKLADNIKI POLACZYC I PRZESIAC., WSYPAC DO UBITYCH JAJEK. POTEM DODAJEMY OLEJ A NA KONIEC OCET. PIECZEMY OD 35- 45 MIN. BABKA JEST PYSZNA, BARDZO PULCHNA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Witam ! Zainteresował mnie ten przepis ....mam pytanie ,budynie na jaka ilość mleka ,na 3/4 ,czy 1/2 litra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 figiel...budynie są sypkie,nie gotuje się:-D myślę,że halinka nie uzna mi tego za złe,że odpowiedzialam w jej imieniu? :P pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Wiem , że używa sie sypkich budyni :-D !!!!!....ale są różne ,na pół litra i na trzy czwarte ... :P :P :D , moje pytanie brzmiało jakich użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 ja uzyłam normalnych, na 0,5l. na większa ilośc mleka,rzadko się spotyka :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Tak myślałam ,ale chciałam się upewnić .......dziękuję za odpowiedż :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 nie ma za co :-D bardzo proszę,daj znac figiel,jak wyszła Ci babaczka:) pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Dziś upieczona, dziś zjedzona. "Pyszna, łatwa i tania" polecam wszystkim, a autorce wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Przyłączam sie do opinii Marysi :pyszna ,szybka i łatwa ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mela Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 piekłam ta babeczke jest znakomita dziekuje za przepis!!:D)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzycielka Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Dziś upiekłam tę babeczkę i również stwierdzam, że jest łatwa i szybka w wykonaniu. Ponadto pięknie pachnie i jest bardzo pulchniutka i bardzo smaczna. Ja po upieczeniu posypałam ją cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bulinek Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 czy jajka ubijamy w całości, czy oddzielnie białka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halina mlodzieniak Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Jajka ubijamy w całosci... Jak wyprobujesz ten przepis prosze o opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AiszaW Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Witam ;) Właśnie upiekłam babke,jest pyszna!!!Dodatkowo zrobiłam polewe czekoladowa,szkoda tylko ,że nie miałam wiórek kokosowych,ale następny razem tak zrobie.Świetny przepis i bardzo łatwy szczególnie dla takich kucharek ja,bo szczerze nie wierzyłam ,że mi wyjdzie... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.