Skocz do zawartości

PALCE LIZAĆ


pszczółka maja

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 5 jaj, 5 łyżek cukru,5 łyżek mąki, łyżka mąki do pieczenia Odzielić zółtka od białek, białka ubijać pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku. Na koniec lekko mieszając dodać mąke z proszmkiem do pieczenia. Piec na złoty kolor w okrągłej formie. Masa: 5 zółtek wymieszać z 3 łyżkami mąki i z ół litra mleka, stale mieszając ugotawać na wolnym ogniu budyń. Kostkę masła utrzeć ze szklanką cukru pudru i połączyć z ostudzonym budyniem. Do masy można włożyć trochę wiórków kokosowych. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Piana: W połowie szklanki przegotowanej, ciepłej owdy rozpuścić 1,5 łyżki żelatyny. 5 białek ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania szklankę cukru. Następnie wlać ostudzoną żęlatynę, wymieszać i od razu wyłożyć na masę. Polewa: Pół kostki margaryny roztopić dodać 2 łyżki kakao, 2łyżki cukru, ucierać łyżką aż trochę wystygnie, potem dodać roztrzepane jajko, jeszcze ucierać, po czym wylać na piane. SKMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...

mo ja tez mam podobny przepis na krem budyniowy ale uzywam jaj w calosci, a co do wierzchu radzilabym zmiast bialek uzyc smietane 30% ubita , zodajac lyzke cukru pudru i zelatyne rozpuszczona w wodzieM2 lyzeczki> Gwarantuje ze bedzie rowniez smakowalo, :oops:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.