aneta26 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 7 BIAŁEK 2 ŁYZKI CUKRU WANILIOWEGO 2SZKL CUKRU PUDRU SZKL MAKU 15DAG WIÓRKÓW KOKOSOWYCH KREM: 7 ŻÓŁTEK SZKL CUKRU PUDRU 2 ŁYŻKI CUKRU WANILIOWEGO 2 BUDYNIE WANILIOWE 2SZKL MLEKA 10DAG MASŁA DO NASĄCZENIA BISZKOPTÓW: FILIŻANKA MOCNEJ, CZARNEJ KAWY AROMAT ARAKOWY 2,3 OPAKOWANIA BISZKOPTÓW OKRĄGŁYCH POLEWA DO CIAST CIASTO: BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM DODAĆ MAK I WIÓRKI PIEC W 180'C OK. 15 MIN. KREM: ŻÓŁTKA UBIĆ Z CUKREM, 1/2 SZKL MLEKA I BUDYNIAMI. POZOSTAŁE MLEKO ZAGOTOWAĆ DODAĆ MASĘ ŻÓŁTKOWĄ I UGOTOWAĆ BUDYŃ CIĄGLE MIESZAJĄC. MASŁO ZMIKSOWAĆ DODAĆ WYSTUDZONY BUDYŃ. NA WYSTUDZONE CIASTO WYŁOŻYĆ KREM, NA TO BISZKOPTY NASĄCZONE W KAWIE WYMIESZANEJ Z AROMATEM, POLAĆ POLEWĄ. KROIĆ SCHŁODZONE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 Przepis ten juz kilkakrotnie powtarza sie na forum,tylko pod roznymi nazwami. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 a to nie jest to samo ciasto :lol: twojego autorstwa :lol: tylko proporcje i skladniki lekko zmienione http://www.smaczny.pl/forum/viewtopic.php?t=1883 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneta26 Opublikowano 30 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 TO NIE JEST TO SAMO BO CAŁKIEM INACZEJ SMAKUJE NIŻ MAKOWIÓREK :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.