Skocz do zawartości

Pszczółka


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Masa kokosowa - 25 dag kokosu - 10-15 dag masła - 20 dag cukru - 6 łyżek mleka Masa budyniowa: - 1,5 litra mleka - 1,5 budyniu jasnego - 6 łyżek cukru - 1 kostka margaryny Ciasto: - 20 dag cukru - 20 dag tłuszczu - 0,5 kg mąki - 8 łyżek słodkiego mleka - 4 jajka - 1,5 małego proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Masa kokosowa: Wszystkie składniki połączyć w rondelku, i smażyć. Odstawić, wystudzić. Masa budyniowa: Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu i przestudzić. Margarynę utrzeć dodając stopniowo budyń. Ciasto: Utrzeć masło z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę i mleko , nadal ucierać. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy, na ciasto wyłożyć ostudzoną masę kokosową i upiec na złoty kolor w 180°C. po upieczeniu ciasto przekroić i przełożyć masą budyniową.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.