Skocz do zawartości

Mazurek Kajmakowy z bakaliami


zazula226

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Ciasto: - 15 dag mąki - 5 dag cukru pudru - 10 dag Kasi - łyżka śmietany Masa: - 10 dag mleka w proszku - 15 dag cukru - 10 dag Kasi - łyżka cukru waniliowego - bakalie Sposób przygotowania: Mąkę posiekać z Kasia i cukrem pudrem. Dodać śmietanę, zagnieść ciasto, uformować kule, owinąć folią, i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie należy rozwałkować ciasto na grubość około 1,5 cm, wyłożyć formę i piec około 15 minut w 200°C Mleko w proszku, cukier, cukier waniliowy zalać 50 ml wrzątku i miksować, aż wszystko się połączy. Dodać stopioną na parze Kasie. Starannie zmiksować. Powstała masę kajmakową rozprowadzić na cieście, ozdobić bakaliami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.