zazula226 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Składniki: Ciasto: - 15 dag mąki - 5 dag cukru pudru - 10 dag Kasi - łyżka śmietany Masa: - 10 dag mleka w proszku - 15 dag cukru - 10 dag Kasi - łyżka cukru waniliowego - bakalie Sposób przygotowania: Mąkę posiekać z Kasia i cukrem pudrem. Dodać śmietanę, zagnieść ciasto, uformować kule, owinąć folią, i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie należy rozwałkować ciasto na grubość około 1,5 cm, wyłożyć formę i piec około 15 minut w 200°C Mleko w proszku, cukier, cukier waniliowy zalać 50 ml wrzątku i miksować, aż wszystko się połączy. Dodać stopioną na parze Kasie. Starannie zmiksować. Powstała masę kajmakową rozprowadzić na cieście, ozdobić bakaliami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 No, może być dobry, ale wrzątek to woda czy jakiś inny płyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazula226 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 przepraszam, że dopiero teraz, ale tak jakoś wyszło, święta... :lol: Tak Ali, potwierdzam,, wrzątek to goraca woda;) Pozdrawia, i na serio warto spróbować:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.