Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 -2 paczki krakersów cebulowych -40 dag mielonego mięsa -10 dag sera żółtego -2 pomidory -2 łyżki oleju -3 łyżki ketchupu -1 cebula -sól i pieprz do smaku Posiekać cebulę. Wrzucić ją wraz z mięsem na rozgrzany olej i lekko podsmażyć. Następnie wymieszać z ketchupem i doprawić do smaku. Ser utrzeć na tarce. W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwy według poniższego schematu: -warstwa krakersów -połowa farszu -połowa sera -warstwa krakersów -reszta farszu -warstwa krakersów -pokrojone w plasterki pomidory -pozostały ser. Całość zapiekać aż do momentu rozpuszczenia się sera. Smacznego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Postanowiłam zrobić to danie na kolację dla gości w najbliższą sobotę! Zapowiada się smakowicie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamaica Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Takie jest w istocie :D Mam nadzieję,że goście będą zachwyceni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Goście byli zachwyceni !!! A w najbliższą sobotę powtórka z rozrywki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamaica Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Miło mo to słyszeć :) Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna22 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Lazania smaczna i szybka. Smakowała nam choć wyszła mi nieco sucha , muszę następnym razem zwiększyć ilość ketchupu dodawanego do mięsa, albo smarować krakersy ketchupem. Polecam to danie :) :) :oops: Dziękuje za przepis :oops: :oops: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Dziewczyny powiedzcie mi na ile porcji jest ta Lazania? Szykuję właśnie na obiado kolację na 4 osoby wystarczy ( 2 panów ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monik76 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Wydaje mi sie ze z powodzeniem dla 4 osób powinno wystarczyc . Chociaż ja na 2 paczki krakersów użyłam ok. 60 dag mięsa. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Moni dzięki! Ja dałam 1 paczkę ale następnym razem dam 2 bo wysło samo mięso. Zrobiłam w 2 małych keksówkach. :mrgreen: Dopiero zjadłam i nie mogę się ruszzaaaćććć :grin: Jeszcze raz dziękuję , pozdrawiam i polecam - pycha :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.