Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 -4 podłużne pszenne bułki, takie jak na hot-dogi -1 puszka kukurydzy -1 cebula -1 żółta papryka -2 jaja ugotowane na twardo -20 dag żółtego sera -1-2 ząbki czosnku -a do smaku: sól, pieprz, musztarda -1 pęczek szczypiorku Z bułek odciąć cienki plasterek z brzegu i delikatnie wydrążyć miąższ, pozostawiając dość grube ścianki. Cebulę i szczypiorek posiekać, paprykę i jajka pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce, a kukurydzę osączyć. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku musztardą,solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Farszem napełnić przygotowane bułki. Zawinąć je w folię aluminiową i zapiekać w piekarniku przez ok.20 minut. Podawać gorące, jak to hot-dogi :D Mięsożerna część ludności może oczywiście wzbogacić farsz o ulubioną wędlinę :D Smacznego!!!!!!!!!!!!! Cytuj
Stokrotka Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ale mam ochotę na te "hot-dogi". Jutro wypróbuję ten przepis i podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam! :) Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Też nabrałam apetytu na tę potrawę. Szczególnie będzie zadowolona córka z zięciem ale oczywiście dla nich włożę kiełbaskę, bo to mięsożercy. Dzięki za przepis. Renata :) Cytuj
Stokrotka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Witaj Jamaica! Te prawie hot-dogi to po prostu hit! Są naprawdę smaczne, ale co ważniejsze bardzo sycące. Polecam wszystkim. Dziękuję za przepis. Pozdrawiam :grin: Cytuj
Stokrotka Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ostatnio dodałam do farszu podgotowane pieczarki a kiełbaskę, cebulkę i czosnek podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju ;-) pychota! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi