anka17 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Składniki: 10 dag żółtego sera 10 dag bryndzy 1 cebula 3/4 szklanki tartej bułki 1 duże jajko 2 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz suszone zioła (tymianek, koperek) olej do smazenia Przygotowanie: Bryndzę rozgnieść widelcem dodać jajko i wymieszać. Cebulę posiekać w kostkę, dodać do sera razem ze śmietaną i pokruszonymi ziołami następnie wsypać pół szklanki bułki tartej i wymieszać na końcu dodać starty żółty ser połączyć wszystkie składniki przyprawić i uformować płaskie okrągłe kotlety obtoczyć w reszcie bułki tartej, usmażyć na oleju. Życzę smacznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiak30 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Aniu ile kotletów wychodzi z tej ilości składników? Przypadł mi do gustu ten przepis i chyba w najbliższym czasie wykorzystam go :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka17 Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Cieszę się że spodobał ci się ten przepis:) Powinno wyjść ok.4-5 kotletów, oczywiście zależy to od "uformowania" tych kotletów. Napisz jak smakowały:) życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiak30 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Pozwoliłam sobie połączyc dwa przepisy z tego forum i kotlety wyszły nawet,nawet. składniki: 20 dkg sera żółtego 10 dkg twarogu (niestety bryndzy nie dostałam,chwilowy brak) 1 cebula 2-3 łyżki śmietany 1/2-3/4 szklanki bułki tartej 2-3 jajka sól,pieprz,koperek,majeranek,czosnek (ja dodałam jeszcze trochę delikatu) olej do smażenia Twaróg wymieszać dobrze ze śmietaną(2 łyżki) aby nie było grudek,dodać pokrojona drobno cebulę,2 żółtka,bułkę tartą (zostawić 1/4 szklanki do panierowania),zioła,przyprawy i wymieszać z ubitą z 2 białek pianą. W razie gdyby masa była zbyt gęsta dodać jajko i śmietanę. Formować kotlety,obtoczyć w bułce i smażyć na oleju. Smacznego...a ja poczekam jaką opinię wystawi im rodzinka po dzisiejszym obiadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka17 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Tez ciekawy przepis.....wypróbuję go w najbliższym czasie.....napisz jak smakowały Twojej rodzinie i oczywiście Tobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiak30 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 rodzina zaakceptowała,mąż stwierdził,ze może jeść częściej zamiast kotletów mięsnych :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.