dsas Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam wszystkich i prosze o pomoc w znalezieniu przepisu na ciasto o nazwie BRUDAS .Kupilam go bedac w Polce w malej cukerni kolo Krakowa byl to wyrob domowy,moze wiec ktos zna przepis. Ciasto bylo cudowne do dzis niemoge zapomniec jego smaku. Bardzo bym chciala go zrobic sama??!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Może to ciasto występuje również pod inną nazwą? Podaj jakieś inne szczegóły tzn. rodzaj ciasta (biszkopt?), rodzaj masy, inne dodatki ... Tak z pewnością będzie łatwiej znaleźć ten niepowtarzalny smak ... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dsas Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Może to ciasto występuje również pod inną nazwą? Podaj jakieś inne szczegóły tzn. rodzaj ciasta (biszkopt?), rodzaj masy, inne dodatki ... Tak z pewnością będzie łatwiej znaleźć ten niepowtarzalny smak ... Pozdrowienia! Dodaje informacjie o Brudasie. Biszkopt byl czekoladowy /ciemny/ masa/ale jaka pycha/ tez ciemna wiec mysle ze wlasnie dlatego nazwano go "Brudasem". i dziekuje za reakcje!! Pa pa dsas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Duzo nam nie powiedzialas. Masa ciemna , ale jaka? budyniowa? smietankowa? niewiadomo. I nic wiecej tam nie bylo zadnych owocow, orzechow, czekolady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Tak sobie myślę, Jolu, że może ta masa to była z mleka skondensowanego z dodatkiem kakao (dlatego ciemna) ... Jadłam kiedyś takie ciasto, ale było to na suwalszczyźnie i jeszcze była na to bita śmietana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 hehehe, Bernimku, :D wiesz ze ja sobie dokladnie to samo pomyslalam, no ale zobaczymy, moze dowiemy sie cos wiecej o smaku tego ciasta. ach, az sama jestem ciekawa , co to za smakolyk. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dsas Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Hi! Moi Drodzy . Dzieki za zainteresowanie wiec tak jak pisalam masa i ciasto bylo ciemne biszkopt raczej normalny a masa przypominala budyniowa zadnych bakali,czekolady bardzo prosty ale jaki smak!!!./takie ciasta tylko moge jesc jak jestem w polsce a to jest nie zaczesto/. Wiec niepozostaje mi nic tylko czekac na wiadomosc z przepisem.Dzieki!!?? dsas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 No wiec upiecz biszkopt, zrob mase budyniowa, dodaj do niej kakao, i sprawdz czy to to o co ci chodzilo. A przepisow na mase budyniowa na forum znajdziesz tysiace. Acha, i koniecznie daj znac co wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 No dobra podam ci przepis na mase. 1/2 l. mleka 3 duze lyzki cukru 2 cukry waniliowe 2 lyzki maki zwyklej 2 lyzki maki ziemniaczanej 3 zoltka kostka masla kieliszek spirytusu kopiata lyzka kakao Z mleka odlac pol szklanki wymieszac z maka i zoltkami. Reszte mleka zagotowac z cukrem. Do gotujacego mleka wlewac budyn powstaly z maki. Ugotowac. Wystudzic. Maslo utrzec, dodawac stopniowo zimny budyn, kakao, i na koncu spirytus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dsas Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Slicznie dziekuje z przepis zrobie go w przyszla sobote poniewaz wczoraj zrobilam Jolu twoj Truskawkowiec- Bananowiec/zobacz komentarz/.Ciesze sie bardzo ze znalazlam ta strone jest super.Spedzam duzo czasu na przegladaniu jej.Jak widze Jolu masz duzo fajnych przepisow w kolejnosci czeka "Kruche ciasto jablkowo sliwkowe" raz jeszcze dzieki pozdrawiam dsas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.