Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Bernimek

Czego Nie Należy Zamrażać

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pomidorów nigdy nie mroziłam, a teraz już wiem, że się nie mrozi - dziękuję :) Sylwia, co do tych warzyw to ja też kiedyś tak miałam (wrzuciłam do rosołu zamrożone kawałki marchewki i pietruszki, i nie chciały się ugotować), może przed zamrożeniem te warzywa trzeba wcześniej blanszować? nie wiem :neutral:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj :smile: Ja słyszałam, że się mrozi. Ostatnio robiłam wątróbkę z pomidorami (z przepisu Doruni, który jest na forum) zrobiłam od razu z podwójnej porcji, wyszło tego dużo, i to co nam zostało ostudziłam, podzieliłam sobie na 2 woreczki i zamroziłam, a potem odmroziłam, zawartość woreczka przełożyłam do garnka, wlałam trochę wody i podgrzewałam pod przykryciem na małym ogniu, podawałam z ryżem i dowolną sałatką, pycha :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ok, spróbuję. Ja często robię więcej wątróbki którą panieruję jak schabowe, potem do lodówki i po schłodzeniu kroję na plastry i z chlebem jem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja zamrażam niemal wszystko ,co mi z obiady zostało chleb też mroziłam . To co mi rośnie w ogródku też pietruszkę,koperek,seler i naciowy i pokrojone bulwy selera,kabaczki ogórki na mizerie. Później wyjmuje i obiadek czy dodatki do obiadku przyśpiesza zrobienie obiadku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

mroził ktoś z was wątróbkę (już usmażoną razem z cebulką i sosem)?

bardzo często w pojemniku np. po lodach potem wyjmuje odgrzewam np. w mikrofali i juz mam obiadek (proponuje po wyjęci kapnąć odrobinke wody lub oliwy ja wole wode nie jest sucha)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja odradzam mrożenie sosów. Rozwarstwiają się i już nie mają tego smaku i aromatu. Uważam również, że mrożenie ziół również pozbawia je aromatu. Lepiej je ususzyć i schować do szczelnego pojemnika. W ten sposób mamy naturalne suszone zioła, niektóre jak np koperek czy mięta według mnie smaczniejszy niż świeży.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.