Skocz do zawartości

krowusia

Smakowicze
  • Postów

    14
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana krowusia w dniu 4 Września 2014

Użytkownicy przyznają krowusia punkty reputacji!

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta

Osiągnięcia krowusia

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. Ja kokos bym połączyła z ananasem. Genialny duet. Możesz przygotować równie z krem kawowy.Bitą śmietanę mieszasz z serkiem mascarpone i dodajesz mocnej kawy. Pychota, ale to już niekoniecznie połączyć z kokosem i ananasem...:) Tylko raczej kawa z wiśnią, śliwką. Powodzenia! Daj znać jaki tort przygotowałaś.
  2. Zgadzam się. Patelnie grillową trzeba dobrze rozgrzać i możesz posmarować olejem. Ja mam żeliwną i dopóki jej się porządnie nie rozgrzeje to wszystko przywiera...Więc podejrzewam, że u Ciebie może być analogicznie...
  3. A z jakiej dziedziny dokładnie szukasz? Z dekoracji czy samych wypieków. Jest to temat rzeka, więc zadaj bardziej konkretne pytanie. Mam nadzieję, że będę znała odpowiedź...:)
  4. Bardzo fajny i prosty przepis. Ja ostatnio uwielbiam makaron z serkiem mascarpone i jakimś słonym dodatkiem, Np: boczkiem, szynka parmeńska lub suszone pomidory. Polecam bo jest pyszny!
  5. Ja uwielbiam takie bułeczki są o wiele lepsze niż te kupne, bo mają więcej cynamonu, który uwielbiam!
  6. Ja dziś przygotowałam ciasto drożdżowe z jabłkami. Pychota!
  7. Widziałam to, czekam na okazję by to wypróbować. Jak tylko mi się uda podzielę się opinia czy tak rzeczywiście się da zrobić:)
  8. Mój sposób na panierkę - wypróbuj! Dobrze zmiażdż płatki kukurydziane, następnie mocz mięso przez około 30 minut w mleku (przy tym będzie jeszcze delikatne i miękkie). Następnie odsącz i dobrze obtocz w panierce i odstaw mięso na 30 minut do lodówki. Nic nie powinno odpadać.Dalej wystarczy usmażyć.
  9. Ja odradzam mrożenie sosów. Rozwarstwiają się i już nie mają tego smaku i aromatu. Uważam również, że mrożenie ziół również pozbawia je aromatu. Lepiej je ususzyć i schować do szczelnego pojemnika. W ten sposób mamy naturalne suszone zioła, niektóre jak np koperek czy mięta według mnie smaczniejszy niż świeży.
  10. Bardzo smaczny przepis, nigdy bym na to nie wpadła. Kiedyś muszę wypróbować. Mój smaczny sposób na ryż to dodanie do niego curry. Robi się żółty i mi zdecydowanie bardziej smakuje. Czasami też dodaję odrobinę gęstej kwaśnej śmietany. Nadaje delikatny kremowy smak - ryż nie jest taki suchy.
  11. Polentę można zrobić samemu, ale z mąki kukurydzianej, przepis z wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Polenta
  12. krowusia

    Tort- Ząb

    Jeśli chodzi o formę to najprostsze rozwiązanie, pieczesz ciasto w formie prostokątnej dużej i normalnie przekładasz kremem, następnie mocno schładzasz tort i wycinasz dowolny kształt - rzeźbisz. I jeszcze moja rada jeśli chodzi o lukier plastyczny, żeby go dobrze przykleić do ciasta i żeby się nie rozpuszczał od bitej śmietany (jeśli na bazie śmietany zrobisz krem) wierzch ciasta przełóż odrobiną kremu maślanego i dopiero na niego połóż masę plastyczną.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.