Skocz do zawartości

Czekoladowa Delicja


siula

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT: 6 jajek 18 dag cukru cukier waniliowy 15 dag mąki tortowej 3 dag mąki ziemnizanej MASA: kubeczek jogurtu czekoladowego(może być również kawowy) łyżka kakao 6 łyżeczek żelatyny 3 nektarynki 25 dag serka waniliowego lub naturalnego 0,5 l śmietany kremówki 2 śmietan fixy 5 dag gorzkiej czekolady WYKONANIE: Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe.Przelać do formy o wymiarach36x25cm i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia.Na masę utrzeć ze sobą ser,jogurt i kakao.Żelatynę rozpuścić w filiżance gorącej wody i małymi porcjami dodawać do masy jogurtowo-serowej.Dwie nektarynki drobno pokroić i wymieszać z masą.Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan fixami i również wymieszać z masą.Następnie wylewamy ją na biszkopt.Nktarynkę kroimy w cienkie plasterki i układamy na cieście.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto w esy floresy.SMACZNEGO!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj, bardzo ciekawy przepis. Jak tylko dostanę ten jogurt, natychmiast wypróbuję i dam znać. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.