Pola Połetek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Składniki: 4 szklanki mąki 6 jajek 1 i 1/2 szklanki miodu 3 łyżeczki cynamonu 20 dag orzechów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka soli 6 łyżek oliwy 4 łyżki kawy rozpuszczonej w 1 i 1/2 szklanki wody 2 łyżki rumu skórka pomarańczowa Mąkę przesiać, wymieszać z sodą, solą i proszkiem do pieczenia. Jaja w całości ubić na pianę, dodać ciekły miód i oliwę. Powoli wlać kawę rozpuszczoną w wodzie i wsypać mąkę. Wymieszać wszystko mikserem, dodać rum, skórkę pomarańczową i orzechy. Piec w prostokątnej blaszce około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Pola ciekawe masz te przepisy. Powiedz mi , ktory z piernikow jest lepszy, ten czy "Piernik Pani Jadzi"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Połetek Opublikowano 21 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Witaj Jolu! Wiesz, każdy z tych pierników jest inny. Ten Jadzi jest taki typowy, swiateczny, a Anitki puszysty, pachnący, rozpływający się w ustach Ja wolę ten anitki, ale moi synowie ten Jadzi. Rzecz smaku ;-) . Sama musisz wypróbować. Pozdrawiam i czekam na opinię. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.