Pola Połetek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Składniki: 4 szklanki mąki 6 jajek 1 i 1/2 szklanki miodu 3 łyżeczki cynamonu 20 dag orzechów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka soli 6 łyżek oliwy 4 łyżki kawy rozpuszczonej w 1 i 1/2 szklanki wody 2 łyżki rumu skórka pomarańczowa Mąkę przesiać, wymieszać z sodą, solą i proszkiem do pieczenia. Jaja w całości ubić na pianę, dodać ciekły miód i oliwę. Powoli wlać kawę rozpuszczoną w wodzie i wsypać mąkę. Wymieszać wszystko mikserem, dodać rum, skórkę pomarańczową i orzechy. Piec w prostokątnej blaszce około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Pola ciekawe masz te przepisy. Powiedz mi , ktory z piernikow jest lepszy, ten czy "Piernik Pani Jadzi"?? Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 21 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witaj Jolu! Wiesz, każdy z tych pierników jest inny. Ten Jadzi jest taki typowy, swiateczny, a Anitki puszysty, pachnący, rozpływający się w ustach Ja wolę ten anitki, ale moi synowie ten Jadzi. Rzecz smaku ;-) . Sama musisz wypróbować. Pozdrawiam i czekam na opinię. Pa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.