Skocz do zawartości

Pieczenie Babki = Zakalec


Gość irfan

Rekomendowane odpowiedzi

Próba upieczenia babki zakończyła się niepowodzeniem. piekłem babkę jogurtową. oto przepis: 1 jogurt naturalny, 1 kubek (po jogurcie) cukru, 2 kubki mąki, 1 łyżka prosszku do pieczenia, 3 jaja, pół kubka oleju. Wsyzstko zmieszałem wylałem na formę, wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 170 st i piekłem w tej temp przez 1h. no i nie urósł, w środku zakalec. Gdzie może być błąd? Czy może ktoś zna jakieś sekrety pieczenia babek :-) . Np co dodać, może jak ustawiać piekarnik itp. Czekam na odpowiedzi :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

irfan juz wiem gdzie lezy blad, przetestowalam Twoj przepis, proporcje masz do kitu. Jesli chcesz upiec dobra babke jogurtowa musisz upiec ja z przepisu kleopatry gdzies tu jest na forum. Wyprobowalam ja i wychodzi idealna, puszysta i mieciutka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.