Gość irfan Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Próba upieczenia babki zakończyła się niepowodzeniem. piekłem babkę jogurtową. oto przepis: 1 jogurt naturalny, 1 kubek (po jogurcie) cukru, 2 kubki mąki, 1 łyżka prosszku do pieczenia, 3 jaja, pół kubka oleju. Wsyzstko zmieszałem wylałem na formę, wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 170 st i piekłem w tej temp przez 1h. no i nie urósł, w środku zakalec. Gdzie może być błąd? Czy może ktoś zna jakieś sekrety pieczenia babek :-) . Np co dodać, może jak ustawiać piekarnik itp. Czekam na odpowiedzi :-) Cytuj
Jola_A. Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 To moze zamiast wszystko zmieszac razem, nalezaloby ubic bialka dodac cukier i zoltka, na koncu dodac make, jogurt i olej, wymieszac delikatnie lyzka. A moze to wina przepisu? Cytuj
Jola_A. Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 irfan juz wiem gdzie lezy blad, przetestowalam Twoj przepis, proporcje masz do kitu. Jesli chcesz upiec dobra babke jogurtowa musisz upiec ja z przepisu kleopatry gdzies tu jest na forum. Wyprobowalam ja i wychodzi idealna, puszysta i mieciutka. Cytuj
Marcin Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 W uzupełnieniu - link do przepisu Kleopatry: Babka jogurtowa Cytuj
Agusia Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 A moze sprobujesz upiec moja babke z ananasami: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3342 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi