Paula_ Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 A więc tak...cukinie kroimy w plastry, mniej wiecej o grubosci 1,5 cm. Nastepnie obiereamy je ze skórki. Obraną juz cukinie "taplamy" we wczesniej posolonym jajku ( solimy w zaleznosci od gustu), a nastepnie w bulce tartej. Tak optoczoną cukinie kładziemy na rozgrzanym wcześniej oleju (może być margaryna) i smażymy (z dwóch stron), aż warzywo nabierze ładny złocisty kolor :mrgreen: Bardzo prosty i smaczny przepis..wiec gorąco polecam... Można jeść np. z frytkami ( bardzo dobre zestawienie) Polecam i życzę powodzenia..no i smacznego :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 wydaje mi się że lepiej obrać cukinie przed krojeniem w plastry, będzie łatwiej i szybciej a przepis znam i muszę powiedzieć że całkiem smaczne są takie krążki, polecam również grillowaną cukinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Też robiłam taką cukinię w panierce - jako dodatek obiadowy, albo jak mi zostało tych krążków (bo smażyłam ich zawsze dużo :oops:) to dawałam je na kromki chleba i polewałam ketchupem :mrgreen: Potwierdzam taka cukinia to coś pysznego :oops: Z cukinią postępuję tak samo jak DeLarge - najpierw obieram ją w całości ze skórki, a potem kroję w plasterki :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Też taką robię, jest pyszna. Obieram oczywiście przed krojeniem w plastry. Jemy taką cukinię z chlebem, do tego sałatka z pomidora i cebuli. Pychota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paula_ Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 wydaje mi się że lepiej obrać cukinie przed krojeniem w plastry, będzie łatwiej i szybciej a przepis znam i muszę powiedzieć że całkiem smaczne są takie krążki, polecam również grillowaną cukinię To czy cukinie obrać przed pokrojeniem w plastry zalezy od jej wielkosci i grubości, jesli cukinia jest bardzo gruba i długa ze wzgledów "wygodnictwa" lepiej jest poprostu obrać ją wtedy, gdy jest już pokrojona :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 A do jajeczka można, zamiast soli, dodać przyprawę np. Warzywko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 dziś jadłem i pycha, do jajka dodałem 2 kostki smakowe knorra czosnkowe, zdecydowanie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paula_ Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ciekawa propozycja..musze koniecznie spróbować :mrgreen: Pozdrawiam :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.