basga Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 ziemniaki i kiszka z cebulką i jabłkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Też miałam to dzisiaj w planie, z jabłkami jeszcze nie robiłam, muszę spróbować ;) Zupka ziemniaczana z brukselką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Śledziki w smietanie,ziemniaki okraszone skarmelizowaną cebulką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Doruniu jak robiłaś tę cebulę? bo zabrzmiało ciekawie, a ja uwielbiam cebulkę pod każdą postacią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Dorotko na patelnię wkładam albo masło,albo wlewam oliwę,na to wrzucam pokrojoną w piórka cebulę i smażę na sporym ogniu do uzyskania brązowej cebulki...potem lekko solę i gotowa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 O! A ja myślałam, że to coś z cukrem :blush: zrobię tak jak piszesz Doruniu, przypomniało mi się teraz, że moja babcia kiedyś miała właśnie na obiad ziemniaczki z taką długą brązową cebulką, pyszne były, a zapomniałam o nich... Dzięki Doruniu, pozdrawiam 🙂 U nas zupa z dyni i pieczonki z kiszoną kapustą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Bardzo proszę...ja taką skarmelizowaną cebulkę dodaję również do różnego rodzaju potrawek z warzywami,kurczakiem,wątróbką drobiową :) U nas dzisiaj fasolka po bretońsku gotowana w szybkowarze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 ja też lubię ale idę na łatwiznę i kupuję taką cebulkę smazoną suszoną w dużych paczkach,przy tłuczeniu ziemniaków wsypuje garśc...super smakują.I tez jej często używam tak jak Dorunia i prawie do każdej zupy sypię. A u nas dziś placki ziemniaczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 U mnie dziś placki z kurczaka, ryż i surówka z pekinki z sosem majonezowo mlecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libercio Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ziemniaczki z kotletem drobiowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 "Resztki" z wczoraj-rosół z makaronem. Kluski z pieczenią i czerwona kapustą. Dopadło mnie przeziębienie,nie mam siły na gotowanie jeno odgrzewanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 My też zjadamy to co nam zostało z wczorajszego obiadu... czyli rosół z makaronem, roladki z kurczaka, pieczone ziemniaki i kapusta kiszona barrrdzo chrrrupiąca ;) Basiu zdrówka życzę! 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Bigos z ziemniakami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ziemniaki, pieczony kurczak w sosie i fasolka szparagowa w płaszczyku z beconu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.