rynia Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Kotlety mielone będą lepsze, gdy dodamy startego ziemniaka, i troszkę śmietany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maksymilian Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Potwierdzam,sprawdzony sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Nie wiedziałam o tych dodatkach, jak bedę robić wypróbuję. Dziekuję ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Ja również nie wiedziałam o tych dodatkach i jak zaplanuję na obiad kotlety mielone to będą z tymi dodatkami. Pozdrawiam :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 rynia (lub ktokolwiek inny :) ), potrafisz określić jak to przedstawia się ilościowo? tzn. jeden np. średni ziemniak na jaką ilość mięsa? i czy wtedy nie dodajemy już np. bułki? na jakich oczkach powinien być ten ziemniak starty? wiem, dużo pytań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Witam! Moi drodzy ja od czasu do czasu by upiększyć smak kotletów mielonych dodaje do nich rodzynki i dużo posiekanej natki pietruszki, Prosze spróbować! Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rynia Opublikowano 25 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Na kilogram mielonego 2 duże łyżki kwaśnej śmietany i 2 średnie ziemniaki.Ziemniaki trzeba zetrzeć na tarce jak ścieramy na placki ziemiaczane, jak najdrobniej, a bułkę też dajemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rena965 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Jak mówicie o tych ziemniakach to zastanawiam się czy one mają być surowe? Ja na przykład do mielonych dodawałam ryż ugotowany. Są one takie troszkę inne a przy okazji jest ich więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beata(L) Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 ja dodaje odrobinę cebuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 A ja do mielonego często dodaje majeranek , albo kukurydze z puszki i posiekaną zieloną pietruszke, spróbujcie bardzo dobre. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Ja do mięsa mielonego zawsze dodaje majeranek i przyprawe jarzynkę. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Dość często robię potrawy z mielonego mięsa, bo mam jednego wielbiciela wszelakich mielonych, ale nigdy nie próbowałam dodawać ziemniaka i śmietany. Przy najbliższej okazji wypróbuję. Natomiast aby urozmaicić mielone często dodaję do mięsa pieczrki surowe drobno pokrojone, albo kapustę słodką /świeżą/, albo ogórka kiszonego. Często robię też z mięsa mielonego różne rolady i wtedy na papierze do pieczenia wykładam mięsną masę, na to plasterki żółtego sera i farsz np. uduszone pory i marchewką ugotowaną na półmiękko w środek, albo kiszony ogórek, albo uduszone pieczarki z cebulą i papryką czerwoną, a następnie zwijam to w roladę i piekę w piekarniku. Zawsze coś innego, choć z tego samego mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Ja wczoraj właśnie upiekłam roladę z mielonego ,w środek włożyłam pieczarki i ser żółty .Zrobiłam sosik pieczarkowy i było pyyyyycha! polecam ! a z ziemniakiem i śmietaną spróbuję , jaki smak .Pozdrawiam Magdalena ;-) l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 to prawda z tym startym ziemniakiem....robię tak od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.