Skocz do zawartości
amelia1

Jabłecznik Mojej Mamy

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Basiu K!!! Zgadzam się z Tobą, to ciasto to pewniak, także dla mnie, zawsze wychodzi i wszystkim smakuje :lol: . Co do przepisu na ciacho, każdy ma jakieś inne pomysły i mile widziane są wszelkie propozycje, może następnym razem zrobię wedle Twojego przepisu, co do dekoracji, wersja "exclusive" bardzo mi się podoba :lol: . Dziękuję za propozycję. Pozdrawiam Amelia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

polecam wersję exclusive którą dane mi było kiedyś spróbować : ciepła szarlotka/jabłecznik + lody waniliowe

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj De Large!!! Taka wersja też brzmi bardzo smakowicie :lol: Chyba będę musiała upiec ciacho i wypróbować wszystkie wersje Pozdrawiam Amelia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hello! Ja zawsze muszę coś zmienić, juz taki mam charakter. Dodałam łyzkę smalcu, podniósł kruchość ciasta. Spróbujcie, też dobre. Aha, i zmniejszyłam po namysle ilość cukru tak, abym potem mogła posypać cukrem pudrem. Ot tak, dla lepszego efektu. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Polu!!! Z tym smalcem to dobry pomysł, napewno ciasto wyszło bardziej kruche, a wcale nie zmieniło smaku ciasta. Dziękuję za pomysł :lol: . Pozdrawiam Amelia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witam! upiekłam dziś twój jabłecznik amelio i wyszło pyszne kruche ciasto. nie miałam w pobliżu jabłek więc w zastępstwie użyłam musu jabłkowego. ciasto smakujepodobnie jak mój przepis na pleśniak, chyba nawet trochę lepiej. Pozdrawiam, kaya

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Kaya!!! Bardzo się cieszę, że ciacho się udało. Co do musu jabłkowego, nie robiłam jeszcze tak, ale każda modyfikacja wchodzi w gre. Pozdrawiam Amelia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:)  Witajcie widze że dużo różnych modyfikacji było mego jabłecznika(który oczywiście podała moja córka i jej nalezą się wszystkie opinie) ,ale ja standardowo go robie i nie mysle o zmianach bo taki jaki mam przepis najlepiej mi pasuje,a przepis mam z gazety robotniczej (myśle że każdy ją pamięta) z poczatku lat 90 ,ale dośc tego bazgrolenia- oto zdięcie jabłecznika :lol:coś mi aparat fiksuje i niesa najlepszej jakości te zdięcia ,ale zawsze coś można dojrzeć ;)

post-4684-1185696637_thumb.jpg

post-4684-1185696668_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pyszny jablecznik podobny do przepisu NIKONA.W smaku odrobine lepszy.Zrobilam z kisielem cytrynowym. Pozdrawiamy mame :razz: autorke przepisu.

post-7603-1218134630_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie zawsze w pleśniaku do piany z bialek dodaje sie jakis czerwony kisiel np wisniowy,ładniej wyglada i lepiej smakuje

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zetrzeć ciasto tzn. po schłodzeniu w lodówce lub zamrażalce po prostu zetrzeć na tarce -najlepiej wprost na blaszkę. Pozdrawiam i polecam to ciasto.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niedawno piekłam ten jabłecznik. Jak już wspomniałam,dla mnie to ciasto-pewniak,które zawsze wychodzi i wybornie smakuje.

post-4529-014756300 1301932584_thumb.jpe

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basiu - no i wygląda wspaniale! :razz: Pozdrawiam cieplutko!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.