Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupi艂am taki wynalazek i niby wszystko dzia艂a, ale mam problem z goframi. W instrukcji jest podane tylko tyle 偶e piecze si臋 do chwili kiedy gofry b臋d膮 mia艂y z艂oty kolor. Jaki to jest mniej wi臋cej czas, bo piek艂am po 30 min i nic z tego nie wysz艂o. :P Pr贸bowa艂am kilka przepis贸w i nawet kupi艂am gotowe tylko trzeba by艂o dolac mleka i te偶 nic, mo偶e to wina gofrownicy ;) Mo偶e kto艣 mi doradzi, b臋d臋 wdzi臋czna ;) Tak lubi臋 gofry :-D

Opublikowano

Prawdopodobnie urz膮dzenie to ma za ma艂膮 moc czyli potocznie m贸wi膮c za ma艂o watt贸w.Mia艂am ten sam problem-dosta艂am gofrownic臋 w prezencie,ale ni jak gofry mi nie wychodzi艂y.A 偶e m臋偶a mam majsterkowicza to w te p臋dy do niego-zr贸b co艣!!!I co i nic,nawet m贸j domowy geniusz nic nie poradzi艂.O przepraszam-znalaz艂 spos贸b-ot贸偶 kupi艂 mi now膮.Wyja艣ni艂 mi te偶 fachowo,偶e je偶eli gofrownica nie ma co najmniej 1000W,to mo偶na j膮 da膰 dzieciom do zabawy.Moja nowa maszyna ma w艂a艣nie 1000W i gofry wychodz膮 jak ta lala,zreszt膮 z przepisu kt贸ry znalaz艂am na Smacznym.Tak wi臋c wniosek jeden moja droga-musisz kupi膰 now膮 maszyneri臋 i nie polecam takich typu 3w1.Najprostrze s膮 najlepsze.Pozdrawiam-Gabi.

Opublikowano

Katarzyno zerknij na gie艂d臋 przepis贸w ja tam prosi艂am o pomoc na temat gofr贸w. Du偶o os贸b mi pomog艂o, chcia艂am gofrownice wyrzuci膰 i dzi臋ki pomocy moja gofrownica piecze bardzo dobre gofry. Gofrownica moja ma 220 Volt i 800 Wat, opr贸cz pomocy otrzyma艂am jeszcze przepisy na gofry. Przyznaj臋 si臋 do b艂臋d贸w kt贸re pope艂nia艂am przed proszeniem o pomoc, a mianowicie nalewa艂am za du偶o ciasta i to na dodatek na nie odpowiednio nagrzan膮 tortownic臋. ina12

Opublikowano

Halinko zgadzam si臋 z Tob膮 w zupe艂no艣ci 偶e najcz臋艣ciej gofry nie wychodz膮 z powodu z艂ego przepisu lub b艂臋d贸w przy pieczeniu.U mnie by艂o podobnie-dopiero przepis ze Smacznego okaza艂 si臋 trafiony w dziesi膮tk臋.Ale uwierz mi 偶e nawet najlepszy przepis nie pomo偶e je偶eli sprz臋t jest do bani.Wiem na pewno bo skoro teraz gofry znakomicie mi si臋 udaj膮 a wcze艣niej z tego samego przepisu ale z innej gofrownicy nie wychodzi艂y to co艣 w tym musi by膰.Wymiana gofrownicy to ju偶 oczywi艣cie ostateczno艣膰 i najpierw nale偶y wykorzysta膰 inne sposoby ale czasami to konieczno艣膰.Ja niestety po wypr贸bowaniu kilkunastu r贸偶nych receptur zw膮tpi艂am.Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzi臋ki dziewczyny za rady, wypr贸buje jeszcze z tego przepisu. Powiedzcie mi jeszcze tylko przez jaki czas powinien si臋 piec gofr oko艂o ;) tak 偶ebym wiedzia艂a kiedy powinien byc upieczony ;) Jeszcze raz gor膮co dzi臋kuj臋 :P

Opublikowano

U mnie piecze si臋 oko艂o 2 minut,ale my艣l臋 偶e to chyba zale偶y indywidualnie od gofrownicy,bo w poprzedniej po 30 minutach gofry by艂y jeszcze surowe.呕ycz臋 Kasiu udanych wypiek贸w!

Opublikowano

Katarzyno ja piek臋 oko艂o 5 minut i mam star膮 gofrownic臋 z by艂ego D.D.R. nie napisa艂a艣 ile wat ma twoja gofrownica. Rozgrzej j膮 dobrze i jeszcze raz spr贸buj, je偶eli si臋 nie udadz膮 to udaj si臋 z ni膮 do reklamacji. Ja mam nadziej臋 偶e jak gofrownica nie b臋dzie mia艂a wady, to gofry si臋 udadz膮 czego z ca艂ego serca 偶ycz臋.

Opublikowano

Witam Katarzynko!!! Posiadam toster i gofrownic臋 w jednym 230V, 850W. Zawsze udaj膮 mi si臋 gofry, pod warunkiem, 偶e toster jest dobrze rozgrzany, ciasto jest dobrze wyrobione i nie nalej臋 go za du偶o do formy. Piek膮 si臋 oko艂o 2-3 minuty. Mo偶e posiadasz z艂y przepis, jeszcze nie wypr贸bowa艂am tego przepisu ze Smacznego, ale jak wyczyta艂am, jest dobry. Mo偶e nie musisz kupowa膰 nowej gofrownicy. Pozdrawiam Amelia

Opublikowano

Kasiu ja lej臋 tak, aby tylko "zakry膰" form臋 tzn, tak aby wype艂ni膰 luki mi臋dzy krateczkam i zakry膰 oko艂o 1 mm krateczki. Nie lej臋 du偶o, bo one urosn膮 a jak b臋dzie za du偶o to albo nie urosn膮 albo b臋d膮 surowe. U mnie to wychodzi 1,5 艂y偶ki sto艂owej. Pozdrawiam Mam nadziej臋, 偶e Ci wyjd膮!!!

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki u偶ytkowania.