Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
apsik

Warstwowiec

Rekomendowane odpowiedzi

I WARSTWA 3 szkl mąki 1 margaryna 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 3 łyżeczki proszku 2 łyżeczki kakao Składniki zagnieść,1/3zamrozić, resztę rozwałkować na blaszkę. 2 WARSTWA 1/2kg sera zmielonego 1 jajo 1 łyżka budyniu jasnego 1/2szkl cukru pudru 1/2 margaryny Zmiksować. 3 WARSTWA 1 puszka brzoskwiń 4WARSTWA 1szkl cukru pudru 1szkl suchego maku 5 białek 1łyżka mąki ziemniaczanej 10dag wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku Białka ubić,dodać cukier i wymieszać z pozostałymi składnikami. Na rozwałkowanym cieście rozsmarować masę serową, ułożyć owocei wyłożyć 4 warstwę.Nawierzch zetrzeć zamrożone ciasto.Piec około 50 min.Po upieczeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
post-4422-1171919874_thumb.jpg post-4422-1171919914_thumb.jpg Witaj Apsik- Elu! Upiekłam dzisiaj Twojego warstwowca. Pyszne ciasto!!!! Wszystkim smakuje. Wydrukowałam ten przepis już dość dawno, teraz się okazało, że to znowu Twój przepis. Dziękuję Elu i pozdrawiam. Zdjęcia same mówią za siebie. Pa. Renata :razz: :razz: :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wow Reniu ale ciacho wyszło spod Twoich rąk....Też już sobie wydrukowalam ten przepis. Należę do wzrokowców.....a to dziala na moje zmysły.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zachęcam do upieczenia, bo jest naprawdę smaczniutkie! :razz: :razz: :razz: Dołączyłam ten przepis do moich ulubionych ciast. Pa. Renata

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja jak zwykle pytam o rzeczy oczywiste. :razz:

1szkl suchego maku

tzn cały, nie mielony ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak, 1 szklanka suchego nie mielonego maku. Pozdrawiam. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo się cieszę Renatko,że ciasto smakuje i wygląda ładnie,dziękuję za zdjęcia to może zachęci innych do upieczenia i zakosztowania,ja niestety nie mam takiego aparatu.Muszę się pochwalić,że też piekłam go na niedzielę,oprócz tego mazurek -makowo kokosowy według twojego przepisu[pychota] i to nowe ciacho które podałam wczoraj,aż tyle bo miałam gości. Teraz zaczyna się post a ja już któryś rok z kolei w poście nie jem żadnych słodyczy i nie piję kawy, dlatego trochę zaszalałam i już wciągłam do tego umartwienia mojego męża :razz: . Najgorsze jest to ,że przez ten czas nagromadzi się na forum tyle przepisów ,że póżniej nie zdążę nadrobić. Ale się rozpisałam :razz: pa pa pa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kochana Elu! Chociaż teraz nie będziesz jeść słodyczy, to jednak od czasu do czasu umieść na forum swój wypróbowany przepis, bo co jak co, ale ciasta Twoje są wspaniałe i warte wypróbowania. Inne przepisy zresztą też. Ja chętnie posłużę swym aparatem. Pozdrawiam Cię cieplutko! Renata :razz: :razz: :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

apsik ciasto naprawdę dobre.

Upiekłam je dzisiaj, jest nie tylko smaczne ale, tak jak slawera powiedział bardzo fotogeniczne :razz:

post-4613-1172002610_thumb.jpg

Foto: slawera

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gratuluję udanego wypieku Miuriel!!! Piękne zdjęcie , Slawera!!! Pozdrawiam. Renata :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa na temat mojego ciasta i pozdrawiam postnie. apsik czyli Ela

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzieki za przepis apsik, dzis pieklam to ciasto zobaczymy jutro jak bedzie smakowalo moim gosciom. Skusilam sie wlasnie na nie kiedy zobaczylam zdjecia wstawione przez Renigliwice - jeszcze raz wielkie dzieki za przepis i zdjecia! Pa pa pa :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.