Skocz do zawartości

Kurczak Po Bułgarsku


amelia1

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

udka z kurczaka

mała cebulka

papryka czerwona

papryka zielona

1rosołek

1 duża łyżka koncentratu pomidorowego

mały jogurt natyralny bez cukru (150ml)

przyprawy:

sól

pieprz

papryka czerwona

Sposób wykonania:

Udka posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor. Na osobnej patelni zeszklić małą cebulkę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną, przyprawić 1 łyżką papryki czerwonej i koncentratem. Rozprowadzić rosołkiem rozrobionym w gorącej wodzie, dobrze wymieszać i polać mięso. Wszystko razem zagotować i dodać jogurt. Wymieszać. Dusić, aż mięso będzie miękkie.

Podawać najlepiej z ryżem i sałatą.

Danie świetne na uroczysty lub niedzielny obiadek :P .

Pozdrawiam i życzę smacznego :lol: !!!

Amelia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Przeprasza ale musze córuś cię poprawić - :grin: cebulkę i paprykę trzeba podsmażyć ,a jogurt wlać dopiero wtedy kiedy będzie mięso miekie i tylko zagotować i gotowe, polecam to danie jest naprawde bardzo smaczne. :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.