amelia1 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Składniki: udka z kurczaka mała cebulka papryka czerwona papryka zielona 1rosołek 1 duża łyżka koncentratu pomidorowego mały jogurt natyralny bez cukru (150ml) przyprawy: sól pieprz papryka czerwona Sposób wykonania: Udka posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor. Na osobnej patelni zeszklić małą cebulkę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną, przyprawić 1 łyżką papryki czerwonej i koncentratem. Rozprowadzić rosołkiem rozrobionym w gorącej wodzie, dobrze wymieszać i polać mięso. Wszystko razem zagotować i dodać jogurt. Wymieszać. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać najlepiej z ryżem i sałatą. Danie świetne na uroczysty lub niedzielny obiadek :P . Pozdrawiam i życzę smacznego :lol: !!! Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Przeprasza ale musze córuś cię poprawić - :grin: cebulkę i paprykę trzeba podsmażyć ,a jogurt wlać dopiero wtedy kiedy będzie mięso miekie i tylko zagotować i gotowe, polecam to danie jest naprawde bardzo smaczne. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Polecam wszystkim ten przepis. Kurczak ma naprawdę wyjątkowy smak i prezentuje się świetnie. Bardzo dziękuję za pomysł na niedzielny obiadek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.