Skocz do zawartości
renigliwice

Buraki Na Barszcz I Nie Tylko.....

Rekomendowane odpowiedzi

Buraki ugotować. Obrać. Dać do słoików litrowych w całości mniejsze lub pokrojone większe. Na słoik: łyżka cukru, pół łyżeczki soli , łyżka octu. Zalać wodą z kranu. Zakręcić, pasteryzować słoiki 15-20 minut. Zalewę można użyć do barszczu. !0 minut przed końcem gotowania zupy można dać buraki starte. Buraki można też użyć do sałatki a płyn wypić doprawiając odpowiednio. :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Takie buraki też robię i potwierdzam,są super do zupy jak i jako dodatek do obiadu bądź sałatek.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tez robie takie buraki i potwierdzam,ze sa super. Pozdrowionka!!! :grin: :grin: :) :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nigdy jeszcze nie robiłam buraczków w słoikach a bardzo je lubimy więc w sezonie buraczanym muszę spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witajcie, buraczki zrobiłam tydzień temu i właśnie otworzyłam jeden słoik żeby sprawdzić jak smakują i czy da się je wykorzystać np. bo barszczu.Rzeczywiście buraczki są jak świeżo ugotowane, pyszne ! Ponieważ w zimie dużo korzystam z buraczków muszę jeszcze zrobić, tym bardziej że zrobiłam tylko 5 słoików na próbę. Basqa spróbuj koniecznie, na pewno się nie zawiedziesz. Polecam.Dziękuję Reni za nowy pomysl na buraki.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Reni, :P jak zwykle podajesz wspaniałe pomysły (niejednokrotnie korzystałam juz z twoich przepisów) Zrobiłam te buraczki - są super.Musze zrobić więcej, :P dzięki, pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Minia, myślę że tak bo po otwarciu słoika masz takie buraczki prawie jak świeżo ugotowane, wystarczy tylko zetrzeć na tarce , doprawić i zasmażyć.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za odpowiedź. W ogródku urosły mi buraki wielkości piłeczki pingpongowej i ich żywot skończy się w słoikach w/g Twojego przepisu. Pozdrówka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja do tej pory robiłam buraczki tarte do słoików, ale myślę że w całości na pewno można wykorzystać i do innych potraw. Dzięki za przepis i ja z niego skorzystam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie! Podnoszę temat, bo sezon buraczany w pełni i dziś właśnie wkładam buraki w słoiki. W zimie będą jak znalazł. :?:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.