Basia K Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam! Chciałabym się Was poradzić. Za niecałe 3 tygodnie moja córka ma urodziny.Szykujemy małą rodzinną imprezę. No i mam mały problem. Zawsze podaję jakieś ciasto,potem przekąski,sałatki itp,a później jakieś ciepłe danie.Jako,że to rodzina,więc zestaw gości ten sam,w związku z tym wyczerpały mi się pomysły-właśnie na taki ciepły poczęstunek. Chciałabym,aby było smaczne,niekłopotliwe (super,gdyby można było je przygotować wcześniej,potem tylko odgrzać) i takie "jednogarnkowe" tzn NIE typu-mięso,ziemniaki(ryż,makaron),surówka. Oczywiście,na forum jest mnóstwo wspaniałych przepisów,ale może polecicie mi jakie potrawy sprawdziły się u Was przy takich okazjach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witaj. Na sylwestra robiłam ptysie na ostro,z nadzieniem pieczarkowym z naszego forum,do tego barszczyk czerwony do popicia-było pyszniutkie. Ptysie możesz przygotować wcześnij a potem tylko podgrzać. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witaj Basiu! Polecam sprawdzone nie jeden raz : Drożdżowe Rogaliki Z Lodówki również do pasztecików, makowca lub rolady -słodkości Farsz dowolny ja ostatnio robiłam z kapusta grzybami i mięsem. Zrobiłam i zaraz zamroziłam a później tylko do piekarnika i czerwony barszczyk. Bigosik - dania główne delikatny nie tak ciężki jak tradycyjny i do tego kotleciki z piersi kurczaka lub fileciki z kurczaka w paseczki - przekąski. Wiem co teraz przechodzisz też mam taki dylemat jak zbliżają się święta lub jakaś uroczystośc coś nowego,sprawdzonego, niezbyt drogo i żeby wszystkim smakowało Życzę powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja zaproponuję takie dania z naszego forum: :wink: bigos po cygańsku :razz: cukinia a’la bigos :razz: gulasz meksykański :wink: gulasz z maślaków :wink: bogracz :razz: potrawka z piersią z kurczaka :razz: leczo z cukinii :arrow: leczo paprykowe :arrow: fasolka z kiełbasą :wink: fasolka po andaluzyjsku :wink: krokiet babuni (danie może nie jednogarnkowe - ale na przyjęcia polecane :oops: ) ZNALAZŁAM COŚ TAKIEGO MOŻE COŚ WYBIERZESZ JA TEŻ ZA NIECAŁE 3 TYGODNIE MAM URODZINY WIĘC PRZYDA MI SIĘ TEŻ. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dziękuję bardzo za porady :razz: Niektóre z proponowanych dań już "przerobiłam"-w końcu jestem 15 lat po ślubie i trochę tych imprez już u nas było :wink: Kuszą mnie te ptysie-na pewno bym gości zaskoczyła.Tylko,czy mi wyjdą.....Kiedyś próbowałam upiec ptysie,ale chyba mi nie wyszło.. :razz: Justynko,zauważyłam,że masz urodziny dzień po mojej córce.W jednym czasie będziemy szaleć (nie tylko w kuchni :wink: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jeśli obawiasz się,że ptysie nie wyjdą to ewentualnie możesz zamówić puste korpusy ptysiowe w cukierni ale napewno sobie poradzisz,powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Problem się nawarstwił :(??: Dzień później przychodzi na urodzinki kilka koleżanek z przedszkola... I co im podać,aby było ciekawie i dla dzieci niekłopotliwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 DLA DZIECI PROPONUJĘ LODY BASQA :( https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3673 TRZEBA TYLKO DOKUPIĆ WAFLE NA LODY ja wczoraj kupiłam w auchanie 12 szt po niecałe 3 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi