sylwia791 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 MAM PROŚBĘ BO WY TAK WSZYSCY O MASACH WIEC JUZ WIEM MNIEJ WIECEJ CO DAM DO SRODKA BO MOJE DZIECIATKO MA URODZINY I TEZ SIE ZABIERAM ZA PIECZENIE TORTA ALE CO Z BOSZKOPTEM JAKI Z ILU JAJEK ŻEBY POTEM WYKROIĆ Z NIEGO TRZY PLACKI PISZĘ TAK CHAOTYCZNIE ALE NAPEWNO WIECIE O CO CHODZI. ZABARDZO NIE UMIEM PIEC JAKIS PYSZNOSCI ALE DO TEJ PORY PIEKLAM Z PRZEPISOW Z TEJ STRONKI I WSZYSTKO SIE W MIARE UDAWALO POZDRAWIAM PA PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Sylwio upiecz ten biszkopt z przepisu Wiolki...jest smaczny i wysoki,ja piekłam go kilka razy i zawsze wychodził mi wysoki i kroiłam go na 3 placki. Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Czerwiec, więc już nie bawem urodziny moich laleczek. Jestem ciekawa ile do takiego dużego tortu potrzeba porcji kremu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ja robiłam 2 kremy i trzeci zastąpiłam dżemem i było wystarczająco dużo :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Doruniu dziekuje za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Szanti a jak zrobić kształt takiego motylka? To jest jakaś forma do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Edyto mi się wydaje że nie trzeba żadnej formy tylko piecze się biszkopt w prostokątnej blasze i wykrawa potem się kształt motyle kto wie może się mylę??? Ja chyba też tak zgapię i zrobię taki torcik bo jest śliczny :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Znam prostszy sposób-biszkopt okrągły,przekładacie czym tam chcecie,potem przecinacie go na pół-wychodzą dwa półkola które teraz należy ułożyć prosta stroną na zewnątrz tak by się stykały,środek robimy z banana lub paska biszkoptu,no i teraz wystarczy fantazja do dekoracji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 teraz dopiero się dobrze przyjrzałam zdjęciom szanti i właśnie ona chyba robiła tym sposobem co pisała basqa dzięki za podsunięcie pomysłu.................co dwie głowy to nie jedna :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Tak to własnie był tak robiony tort jak opisuje to basqa :wink: A to tort który zrobiłam na 6 urodzinki mojej córci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 A tu tył sukni :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 No cudny,ładniejszy niż widywałam w cukierni! A z jakiego przepisu robiłaś tą masę na sukienkę?Bo to chyba jest jakaś masa cukrowa do ozdób,prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Dziekuje bardzo :wink: ciesze sie ze sie podoba (to był mój debiut w tego typu tortach) basqa to masa z pianek marsmalla. Jest bardzo plastyczna i do tego typu tortów rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Poproszę o przepisik bo choć pianek nie lubię to to ich wykorzystanie jest super...PLEASE.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.