Majeczka_14 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Iwonko dzięki za odpowiedź, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Nie ma za co dziękować po to tu jesteśmy żeby sobie jakoś pomagać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainoh7 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 mam zamiar zrobic z kolezanka takie pierogi ale chcemy je sobie zamrozic na potem. i tu mamy pytanie: czy mrozic je surowe czy ugotowane i jak długo moga byc w zamrazalce...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Napewno trzeba je najpierw ugotować,wystudzić i zapakować do woreczkow lub pojemniczków-pewnie kilka m-cy poleżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja czasami na surowo też zamrażam,ale najpierw rozkładam je pojedynczo,żeby się nie dotykały na tacy lub talerzach i tak wkładam do zamrażarki,żeby zamarzły i dopiero potem do woreczków lub pojemniczków do dalszego zamrożenia,a potem tylko na gotującą i osoloną wodę wrzucam takie zamarznięte na trochę i są gotowe do zjedzenia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julka_s Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Hej! Też robię tak jak Dorunia.zamrażam surowe pierogi i trzymam je w zamrażalniku nawet 2-3 miesiące.robię 100-200 pierogów za jednym razem a potem wyciągam tyle ile mi potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Podpisuje sie pod sposobem Doruni z jedyna róznica,ze zamrazam obgotowane.Podobnie postepuje z kluskami,kopytkami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcyber Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 hmmm a jak są surowe zamrozone to jest inny smak niż tych najpierw obgotowanych ? czy to dla smaku nie ma znaczenia?i jak lepiej jest zrobić?:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Ja myślę,że to nie ma znaczenia,czy zamrozisz obgotowane pierogi,czy surowe bo one w smaku to będą takie same,ale jak masz mało czasu to szybciej można zamrozić surowe,a jak zostaną od obiadu to zamrażamy sobie wtedy ugotowane :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.