Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Marron

Specjalnosc Ardechoise (kasztany)

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dla 6 osób

Przygotowanie: 30 min

Pieczenie: 40 min Składniki: 300g kremu kasztanowego, 2 jajka, 100g mąki, 100g cukru, 1 łyżka drożdży, 80 g masła

Przygotowanie: ubić całe jajka z cukrem , dodać mąkę i drożdże. Wymieszać do otrzymania jednolitej masy. Rozmiękczyć masło , dorzucić je do kremu kasztanowego , dobrze wymieszać. Następnie dodać do masy ciasta. Wymieszać, przelać, do uprzednio posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Zapiekać w piekarniku 40 min. w temp. 150 C

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> http://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub http://www.marron.pl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Chodzi tutaj o odmianę kasztanów jadalnych. Te ktore rosną u nas niestety nie są jadalne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja osobiście mam kasztanowca jadalnego,tylko nie posiadałam żadnego przepisu ale teraz już są przepisiki.....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mialam na mysli te nasze zwykle kasztany ktore rosna u nas przy chodnikach lub w parkach.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.