Krystyna9 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 u mnie była fura eklerków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Wyglądają super te eklerki :) Ja zrobiłam czekoladowo-drożdżowy kwiat i chałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna9 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 drożdżowe przeurodne :) u mnie toffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Mniam! Ale pyszności - jak z obrazka - piękne i równiutkie :grin: U mnie ciastka z płatków owsianych ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Babka cytrynowa dziś dla męża :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Mmmm... mniam! :) Mój dzisiaj podjadał owsiane ciasteczka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna9 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 cudna ta baba. Czy możesz podać przepis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Dziękuję bardzo, podaję przepis: 6 jajek 1 maslo 1,5 szkl. cukru 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju 1 kieliszek wodki aromat lub proszek cytrynowy-jesli dostepny skorka otarta z 1 cytryny Bialka odzielic od zoltek. Zoltka utrzec dobrze razem z miekkim maslem, olejem i cukrem. Dodac wodke, aromat lub proszek cytrynowy,otarta skorke z cytryny,wymieszac. Make z proszkiem do pieczenia wymieszac i przesiewac po trochu do masy. Na koniec ubijamy piane z bialek ze szczypta soli i delikatnie laczymy z ciastem (na malych obrotach miksera lub lopatka). Ciasto przekladamy do wysmarowanej maslem i wysypanej maka podluznej formy keksowej (30 cm) i pieczemy w podgrzanym wczesniej piekarniku w 180°C ok. 50 min. Po pierwszych 10 minutach otwieramy drzwiczki i robimy naciecie wzdluz ciasta ostrym nozem. ( mozna tez upiec w formie na babkę z kominkiem ) Po upieczeniu mozna babke polukrowac lub posypac cukrem pudrem. ciasto zawiniete szczelnie w folie zachowuje swiezosc przez kilka dni. Polecam! Tu tez link na extra.smaczny.pl https://extra.smaczny.pl/przepis,ulubione_i_sprawdzone_przepisy_asi_wielkanocna_babka_cytrynowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Mniam - piękna ta babeczka - na Wielkanoc idealna :) U nas ciasto z mrożonymi jagodami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna9 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 nie mam konta na extra i tym chetniej zapisuję sobie przepis :) Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Dzięki, to ulubiona babeczka mojego męża i będzie oczywiście na Wielkanoc u nas :) polecam wam dziewczyny :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Dziękuję Asieńko :biggrin: Ja piekłam dzisiaj serniczek i też babeczkę, ale na oleju, ciekawe jak mi wyszła?? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystyna9 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 tym razem babkę śmietanową. Porcja mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Dziś tak skromnie Babeczkę z likierem jajecznym i kawałkami czekolady dla niespodziewanych gości urodzinowych :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.