Skocz do zawartości

Nalesniki Biszkoptowe


Jolanta

Rekomendowane odpowiedzi

NALESNIKI BISZKOPTOWE. CIASTO: 5 jaj 2 szkl. mleka 30 dag. maki 2 cukry waniliowe odrobina proszku do pieczenia sol kilka lyzek oleju FARSZ; 0,5kg. sera bialego (poltlusty) 2 zoltka cukier waniliowy kwasna smietana WYKONANI Zoltka utrzec z cukrem dodac make wymieszana z proszkiem,mleko i sypnac odrobine soli.wlac lekko podgrzany olej(dzieki temu nalesniki nie beda przywierac bo nie dodaje juz oleju do smazenia).Ubic piane z bialek i delikatnie wymieszac z ciastem.Lyzka wazowa wylewac porcje ciasta na mocno rozgrzana patelnie i smazyc na zolty kolor. Zrobic farsz:twarog wymieszac z zoltkami i curem waniliowym i dodac tyle smietany aby nadzienie bylo gladkie. Nalesniki sa grube i pyszne najlepsze cieple polac rozgnieconymi truskawkami wymieszanymi ze smietana i odrobina cukru. ZYCZE SMACZNEGO!!! :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.