agajka Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 aaaaaaa szynka mi wyszła :razz: ale macie może jakiś przepis na pieczone ziemniaki z sosem??? kiedys widziałam w TV i bardzo smakowicie to wyglądało !! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Smaruję oliwką,posypuję jarzynką,owijam folią i do żaru z ogniska. Tak to wygląda po upieczeniu :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 ja robię tak jeśli masz na myśli warunki domowe: obieram ziemniaki (staram sie wybrać ziemniaki o podobnej wielkości) i w całości obgotowuję je w lekko osolonej wodzie przez ok. 7 do 10 minut. Następnie, kroję je wzdłuż na ćwiartki, układam w naczyniu do zapiekania i smaruję je(ziemniaki) oliwą z oliwek wraz z rozgniecionymi (bardzo dokładnie) ząbkami czosnku + ewentualne przyprawy. Pieczemy aż ziemniaki nabiorą apetycznego złoto-brązowego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agajka Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 ja wczoraj zrobiłam z głowy tzn wymysliłam :grin: zrobiłm podobnie jak napisałeś DeLarge ale do tego w naczyniu wymieszałam mleko z jogurtem naturalnym do tego łyzke chrzanu wymieszałam i polałam ziemniaczki i piekłam w piekarniku REWELKA WYSZŁY prze PYCHA !!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isia555 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 witaj Agajka ja wczoraj tez robiłam pieczone ziemniaczki czyli tak jak DeLarge obgotowałam ziemniaki pokroiłam w mniejsze kawałki na spód naczynia zaroodpornego dałam cebulkę grubo pokrojoną i oliwę z oliwek na to ziemniaczki na wierzch znowu cebulke , posypałam wegeta i pieprzem i zapiekałam pycha polecam podawałam z sosem czosnkowym z forumowego przepisu. A i cebulki było bardzo dużo co dało ciekawy smak ziemniaczkom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 HEJ :razz: ja robie tak surowe ziemniaki kroje na cwiartki posypuje je przyprawa do ziemniakow i zapiekam razem z udkami z kurczaka i jeszcze dodaje pokrojony w cienkie plasterki czosnek.Druga opcja na pieczone ziemniaki to:ziemniaki dokladnie umyc owinac kazdy w folie aluminiowa wstawic do piekarnika 220stopni i piec az beda miekkie (ok 1 godz) do tego salatka ze sledzi.Goraco polecam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.