aneta583 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Zachęcam do posmakowania "szyszek"-moje dzieci je uwielbiają :razz: -30 dag krówek -pół margaryny -2 łyżki kakao(byle nie to rozpuszczalne) -ryż prażony (czasem nazywany też preparowanym)-2 paczki Krówki rozgnieść w garnku,dodać margarynę i rozpuścić.Potem dosypać kakao,nastepnie zagotować.Do gorącego dosypać ryż.Kłaść łyżką porcje na talerzu.POLECAM :wink: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julka_s Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Uwielbiam szyszki.Kojarzą mi się z dzieciństwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Anetko szyszki są przepyszne,ja dodaje jeszcze oprócz krówek 30 dkg irysów,1łyżke kakao i 2 łyżki masła. I jak jest masa ciepła swoimi "łapkami" robie szyszki. Ale narobiłaś mi smaku,pozdrawiam Ewa. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Tak ja też znam te szyszki pyszne są. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 O rany-kilka dni temu moja córka pytała,kiedy jej zrobię szyszki...a ja przepis gdzieś posiałam :grin: ,dzięki wielkie za przypomnienie przepisu! PS.ja też lepiłam w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneta583 Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Ja też po ostygnięciu formowałam szyszki w rękach ale czasem jak mi się nie chciało "paprać"to układałm łyżką.Cieszę się że Wam przypomniałam o tym smakołyku :grin: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Na forum jest już kilka przepisów na szyszki,ale każdy ma inne proporcje...ja też zrobię te szyszki...może jutro 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malvina Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Mam pytanie, czy ktos z Was robil szyszki z cukierkow-kukulek zamiazt krowek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Uwielbiam szyszki już kiedyś myśkałam że zrobię mojej córce ale gdzieś mi się przepis zapodział, pamiętam je z dzieciństwa dziękuje za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlCIA111 Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Witam. Ryżu 100 gram? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi