Skocz do zawartości

Jak Smazyc Mrozone Ryby


Rekomendowane odpowiedzi

Ja również tak robię ale dużo zależy od samej ryby,czasem kupi się rybę a po rozmrożeniu okazuje się,że to są zbite razem mniejsze kawałeczki ryb.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

dziekuje za szbka odpowiedz.Te rozkawawkowane ryby sa najczesciej w kostkach,robie z nich mielone kotlety,ale zdaza sie,ze po rozmrozeniu wyplynie duzo wody i ryba jest sucha.Ktos mi doradzil,zeby smazyc zamrozone,ale wtedy robi sie packa i dlatego pytam was o rade. elusia

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No cóż,to są "uroki" mrożonych ryb,najlepiej by było kupować świeże ryby,tak jak kiedyś pisała INA ale niestety,nie zawsze to jest możliwe.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja na ogół rozmrażam ale zdarzyło mi się smażyć zamrożoną (ale tylko kostki). W takim przypadku obsypuje przyprawami i ma patelnię. Nie radzę kłaść takiej ryby na mocno rozgrzany tłuszcz, kiedyś się zagapiłam i mi się patelnia za mocno nagrzała. wrzuciłam zamrożoną rybę i miałam ognisko.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Ja zawsze rozmrażam (żeby było szybciej, robię to w mikrofalówce), później osuszam ręcznikiem, panieruję (mąka, jajko, bułka tarta) i wrzucam na rozgrzany olej. :) A jeśli chodzi o przyprawy to ostatnio robię tak, że rybę przyprawiam przyprawą do ryb, solą i pieprzem a do jajka do panierowania dodaję tymianek, bazylię i tę przyprawę, oraz jeszcze troszkę soli i pieprzu. Wg tego przepisu powinno się przed opanierowaniem trzymać filety w pokrojonej cebuli przez godzinę, ale niestety nie zawsze mam na to czas, jak ryba musi być na już. :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość karina.m

:) a ja rybę przygotowuje w ten sposób: pierwsze ją rozmrażam potem skrapiam duża ilościa soku z cytryny i sypie zioła prowansalskie wstawiam do lodówki na ok 3 godziny zeby dobrze "przeszła" ziołami potem panieruje w jajku i bułce i na patelnię.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witam robie rybkę na wiele sposobów ale zawsze najpierw rozmrażam następnie 1. posypuje przyprawami do ryb potem w mące i piekę na maasełku zeby była chrupiąca skurka 2. posypuje majerankiem pieprzem w jaku w bułce tradycyjne 3. posypuje rybe przyprawami zazwyczaj do ryb a czasem też majerankiem lub tymiankiem i bazylią i przygotowuję gęste ciasto 1 jako , mąka troszkę mleka i proszku do pieczenia ok pół łyżeczki maczam w tym rybke i na olej ciasto urosnie troszke danie jest bardzo smaczne

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.