Edytka78 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Mampytanie odnośnie pieczenia bo jestem nowa na forum i dopiero się uczę robić wypieki 🙂 czy ktoś może mi powiedzieć jakie formy nadają się do pieczenia w piekaniku elektrycznym (czy moga to być metalowe czy muszą być teflonowe a może jeszcze jakieś inne). Proszę o pomoc pozdrawiam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Ja piekę ciasta w elektrycznym i gazowym piekarniku, i używam form metalowych. Powodzenia 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Edytko ja używam tylko metalowych.Do wszystkiego używam papieru do pieczenia. W sklepie Lidl jest najtańszy,bo 20 metrów za 4.99. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Edyto ja piekę w elektrycznym piekarniku i używam form metalowych jedynie na mufinki mam sylikonowe i też się nadają do tego piekarnika. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Ja również używam form metalowych,ale tak jak Jolcia zawsze z papierem do pieczenia-jest niezastąpiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Ja piekę w piekarniku elektrycznym i w silikonowych formach,czasem w metalowej okrągłej tortownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Ja jeszcze w sprawie papieru.Ponieważ go nie używam ,a mam zamiar jezeli taki dobry ,to czy wykładać tylko spód blachy, czy też wyciąć na boki.Wypieki to raczej nie moja specjalność 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Ja jedynie używam papieru do ciasteczek i biszkoptu.Biszkopt wykładam tylko spód a ciasteczka wiadomo tez tylko spód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Dziękuję za szybką odpowiedź, kupuję blaszki i biorę się za naukę pieczenia ciast. Pozdrawiam wszystkich 🙂 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Witam!!! Edytko ja zawsze używam metalowych blaszek. Życzę udanych wypieków!!! Mac51 co do papieru to ja zawsze używam ciemny papier tzn. brązowy do lepkich ciast typu babki, biszkopty, a do kruchych biały. Jak robię kruche to tylko spód wykładam papierem, a jak babki to całość nie obcinam boków. Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Dziękuję amelio za radę. Pozdrawiam ;) ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotka Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Jakie macie doświadczenia z foremkami silikonowymi? Wypatrzyłam w sklepiku internetowym takie śliczne, żółciutkie chyba Formidabel i chciałabym sobie kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Ja mam wszystkie teraz silikonowe i jestem zadowolona;żadnego smarowania,rdzewienia i można zwinąć do przechowywania.Ja mam takie brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotka Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 No właśnie, moja znajoma też chwali sobie. Ciekawa jestem czy cena odgrywa jakąś rolę? Czy droższe znaczy lepsze? Jak się zachowują podczas pieczenia? Chciaż te, które widziałam wytrzymują tepertaurę od -40°C do +280°C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.