ina12 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 6 jaj 1 1/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki szklanki maki tłuszcz i bułka tarta do foremek Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białosci, dodać pianę z białek wsypując jednocześnie mąkę i wymieszać. Nalewać do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych tartą bułką. Piec w gorącym piekarniku ok. 15-20 minut w temp. 200*C Ciasto nalewałam do 3/4 pojemności foremek, do dekoracji użyłam śmietany 36% której nie trzeba ubijać to jest śmietana " Piątnica" do ciast, kremów i deserów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 ale pięknie wyszłu Ci te babeczki :) az dostałam ślinotoku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 I jak tu nie myśleć o jedzeniu,kiedy takie pyszności. Kolejny przepisik do wypróbowania.Dzięki Halinko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margo Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 :grin: ja mam pytanie , czy napewno nie dodaje sie proszku do pieczenia bo babeczki wygladaja bardzo smakowicie i chce sobie je zrobic ale poczekam na odpowiedz , dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Piękne babeczki upiekłaś Ino, gratuluję! Czy po upieczeniu trzeba je nasączać? Dzięki za przepis- dla mnie bomba!!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Proszę o odpowiedz na pytanie ile wychodzi sztuk tych babeczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Mam małe foremki, góra 7 cm, 22 sztuki. Reniu nie nasącza się. Margo proszku się nie dodaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Do babeczek dodałam jagody i wyszły babeczki jagodowe,Halinko dziękuję za szybki i smaczny przepis na babeczki,napewno będę wracać do tego przepisu-dziękuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Andy smakowite te babeczki.Gratuluję. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Halinko poproszę o troszkę umiaru ;) Przecież ja będę się toczyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Kasiu czy nie zauważyłaś że ja się już trochę wyciszyłam? ale po pewnym czasie zacznę działać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Andy a ja Tobie dziękuję że zdecydowałaś się wypróbować ten przepis. Babeczki bardzo udane i najważniejsze że smakują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Dzisiaj piekę te babeczki...już nie mogę się doczekać,żeby posmakować chociaż pewnie będą smaczniutkie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Dorunia muszę dopisać być może nie każdy wie że gorący piekarnik to temp. 200*C. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.