ina12 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 1/2 kg sera tylżyckiego lub edamskiego 12,5 dag masła 10 dag pieczarek 10 dag serka topionego 2 jajka 1 papryka czerwona 1 pęczek szczypiorku jarzynka lub vegeta biały pieprz folia aluminiowa Żółty ser włożyć do wrzącej wody i chwilę gotować, aby nabrał konsystencji ciasta. Jajka ugotować na twardo. Umyte i oczyszczone pieczarki dusić na łyżce masła. Pod koniec duszenia dodać oczyszczoną, pokrojoną paprykę, szczypiorek i przyprawy. Farsz dodać do topionych serków, pozostałego masła, drobno posiekanych jajek i wymieszać na jednolitą masę. Ser rozwałkować, rozsmarować na nim masę i zwnąć jak roladę. Owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki. Roladę przygotować dzień wcześniej i przed podaniem pokroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 w moim przepisie ser należy zawinąć w folię aluminiową do gotowania,najlepiej by był to ser bez dziur,jeszcze nie robiłam takiej rolady-powiedz Halinko,czy tak po prostu wrzucasz ser do wody czy jednak w coś go zawijasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Basiu ser wrzuca się do wody bezpośrednio, ja zawijałam w folię do pieczenia i ją robiłam trzy lata temu na święta. Napisz jaki masz farsz w przepisie to będziemy miały inne wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Farsz mam taki sam ale to można pokombinować i urozmaicić :) U mnie dzieci uwielbiają ser żółty,ja kupuję w kawałku i potem ścieram na tarce,tak jest wydajniejszy niż w plasterkach-trzymam w pojemniczku przykryty takim kapturkiem do żywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Halinko ja do mojego farszu dodaję wędlinę a zamiast papryki rzodkiewkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.