Skocz do zawartości

Szarlotka


Jolanta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki:

0,5 kg máki

1 kostka margaryny

2 lyzeczki proszku do pieczenia

5 zóltek

0,5 szkl. cukru

1 cukier waniliowy

Na masé:

1 kg jablek

4 lyzki cukru

2 lyzeczki cynamonu

1 galaretka pomaranczowa

Sposób wykonania:

Skladniki ciasta wymieszac ze soba, tak aby powstala masa platyczna.

Owinac w folie aluminiowa i wstawic do lodówki na okolo 30 minut.

Jablka obrac i zetrzec na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszac

z cukrem, cynamonem i galaretka (mogla byc jablka gotowe ze sloika).

Polowe ciasta wylozyc na blaszke ponakuwac widelcem i wstawic na 10 minut

do nagrzanego pierkarnika (180*C). Po upieczeniu spodu wylozyc na niego

mase jablkowa, a z drugiej polowy uformowac kratke.

Wstawic do piekarnika i piec przez 30-35 minut w 180-200*C.

Po upieczeniu i ostudzeniu szrlotke posypac cukrem pudrem lub lukrem.

Zycze smacznego !

Dołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.