Jolanta Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Skladniki: 0,5 kg máki 1 kostka margaryny 2 lyzeczki proszku do pieczenia 5 zóltek 0,5 szkl. cukru 1 cukier waniliowy Na masé: 1 kg jablek 4 lyzki cukru 2 lyzeczki cynamonu 1 galaretka pomaranczowa Sposób wykonania: Skladniki ciasta wymieszac ze soba, tak aby powstala masa platyczna. Owinac w folie aluminiowa i wstawic do lodówki na okolo 30 minut. Jablka obrac i zetrzec na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Wymieszac z cukrem, cynamonem i galaretka (mogla byc jablka gotowe ze sloika). Polowe ciasta wylozyc na blaszke ponakuwac widelcem i wstawic na 10 minut do nagrzanego pierkarnika (180*C). Po upieczeniu spodu wylozyc na niego mase jablkowa, a z drugiej polowy uformowac kratke. Wstawic do piekarnika i piec przez 30-35 minut w 180-200*C. Po upieczeniu i ostudzeniu szrlotke posypac cukrem pudrem lub lukrem. Zycze smacznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Zrobiłem :evil: Bardzo dobra szarlotka. Górę posypałem kruszonką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Maćku ja w dalszym ciągu podziwiam Twój talent. Szarlotkę bardzo ładną upiekłeś, wiem że jest pyszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Zaczynam wierzyć w to że mężczyźni to najlepsi kucharze i widać że cukiernicy także jak tylko chcą-piękna szarlotka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.