Agusia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 1 paczka grubych wafli tortowych 1 kostka margaryny 2 galaretki ( jednakowe) 1/2 szklanki przegotowanej , cieplej wody 3 banany Z paczki odlozyc 2 cale wafle a reszte pokruszyc. Rozpuscic margaryne, dodac wode i wsypac obie galaretki. Dokladnie je rozpuscic, mozna lekko podgrzewac. Lekko przestudzic, dodac pokruszone wafle. Gotowa mase, jeszcze letnia wylozyc na dwa odlozone wczesniej wafle, na strone z wiekszymi dolkami. Banany obrac i ulozyc na jednym koncu, wychodzi 1 1/2 banana na wafel. Zwinac 2 rolady. Tak ulozyc aby koncowy brzeg wafla byl przycisniety pod spodem, inaczej rolada sie moze nie sklecic. Schlodzic. Gotowa kroic na plasterki. Rolada ladnie wyglada, bo jest kolorowa, (zalezy jaka galaretke uzyjemy)no a w srodku jest banan. Ja osobiscie najlepiej lubie z galaretka cytrynowa, pomaranczowa lub agrestowa.Ale sa rozne gusta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ciekawy przepis! Szkoda Agusiu, że nie dołączyłaś zdjęcia. Nie za bardzo rozumiem. Łączymy dwa posmarowane wafle ze sobą, oczywiście z bananem pokrojonym w środku i wtedy zwijamy? Mam wielką ochotę na zrobienie tego smakołyku. Pozdrawiam. Renata :oops: :oops: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ja rozumiem,że wafle należy ułożyć obok siebie i na nie wyłożyć masę i potem zwinąć,ale mogę się mylić :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Renatko jeżeli mogę pomóc bo robiłam kiedyś dawno podobny smakołyk to robi się go tak. Na jeden wafel wykładasz połowę masy i na to układasz banan[na szerokość wafla wychodzi go 1 1/2,ale go nie kroimy] i dopiero wtedy zwijamy. :oops: Zdrugim waflem robimy dokładnie to samo. Jeżeli mogłam pomóc to bardzo się cieszę . :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ja tez robilam kiedys ten smakolyk i dokladnie tak jak napisala Apsik. Renatko smialo mozesz robic bo jest to pyszne ciasteczko ,tylko trzeba dobrze schlodzic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Dziękuję Elu! Wychodzą więc 2 osobne rolady, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Masz rację Renatko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agusia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 kate 76 dzieki za pomoc w wyjasnieniach oczywiscie ,ze wychodza dwie rolady. Zle wytlumaczylam, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agusia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 oh przepraszam, to apsik wyjasnij sprawe, dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 dzieki agusiu za przypomnienie mi tego przepisu bardzo dawno go nie robilam ale jezeli dostane takie wafle jak w Polsce to zrobie. A ty Agusiu masz dostep do Polskich produktow? goraco Cie pozdrawiam! pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Cieszę się Agusiu że mogłam pomóc,pozdrawiam Cię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agusia Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Nie ma sprawy dziewczyny, ciesze sie ze moglam wam przypomniec ten sary dobry przepis na lekkie ciacho. Mam nadzieje ze dostaniesz te polskie wafle droga kate. Ja mam dostep do polskich produktow, dzieki Bogu! Calkiem niedaleko mam polski sklep, w ktorym moge znalezc praktycznie wszystko; poczawszy od nabialu,przez, przyprawy, kisle, budynie, galaretki, przetwory, soki, produkty dla dzieci ( typu Kubus lub herbatki Hipp), kasze, slodycze, z gazetami, kosmetykami i plytami cd i dvd wlacznie. Ponadto sklep oferuje pieczywo i wedliny wlasnego wyrobu. Sery, ciasta, i praktycznie czego tylko dusza zapragnie! Ale mam dobrze co!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Agusiu ja mam to samo caly Polski asortyment lacznie z pieczywem wafli co prawda nie widzialam ale pojezdze troche po innych polskich sklepach i moze kupie a jak nie to zamowie i beda Ale mamy fajnie nie? pozdrawiam cie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Mam pytanko-czy te banany nie zrobią się takie nieapetyczne gdy ciacho trochę poleży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.