Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie wiem co mam zrobic z miesem z rosolu poniewaz moi domownicy nie lubia gotowanego miesa drobiowego wiec wykorzystalam go do pasztetu a wiec:

Ugotowac rosol najlepiej wolowo-drobiowy. Ja robie z 3 udek i 15dag. wolowiny oczywiscie warzywka duzo marchwi, pietruszka, seler, por.
Wszysko zalezy kto jakich uzywa warzyw.

Ugotowane miesko zmielic oraz wszystkie warzywa z rosolu doprawic do smaku

dodac troche majeranku 2-3zábki czosnku,natki pietruszki,wymieszac.

Dodac 2 cale jaja i 2 lyzki tartej bulki -wymieszac na koniec 1 1\2 szklanki wywaru szystko dokladnie wymieszac i piec w keksowej formie wylozonej pergaminem lub wysmarowac maslem w temperaturze 180*-200* przez 45 -50 min.do zarumienienia wierzchu pasztetu.

Naprawde super nie jest suchy fajnie mozna go rozsmarowac na chlebku.
Goraco polecam !! :razz: :razz: :razz:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

przepis naprawde wydaje sie łatwy i co najwazniejsze szybki,z pewnością ten pasztecik upieke i mam nadzieje ze i nam zasmakuje.Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam. Też piekę taki pasztet ale dodaję podgarla ugotowanego.Wtedy pasztet sie nie rozsypuje.POzdrawiam.

post-5207-1246111678_thumb.gif

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No i znalazłam, czego szukałam :) Ja pochłaniam wszelkie pasztety i wątrobianki - po prostu za nimi przepadam. Ale nigdy nie robiłam sama. Muszę wreszcie spróbować. Dam znać po weekendzie, jak wyszło :sad: Dzięki za przepis.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Pyyyyyyyychotka !!! Bardzo smaczny pasztecik :) Cała rodzinka się zajadała. Ja zawsze robiłam sałatkę, gdy zostało mięsko i warzywa z rosołu, a tym razem coś innego. Na pewno często będzie się pojawiał ten pasztecik na naszym stole :sad: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja również bardzo lubię pasztety domowej roboty;) Jak brakuje czasu to ja zajadam sie pasztecikem leppszy chilli - zupelnie inny smak. Zbliza mi sie rodzinna uroczystosc to moze sprobuje ten Twoj pasztet :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Też robię taki pasztecik jest pycha,dodaję jeszcze 30dag. wątróbki drobiowej podsmażonej z cebulką,ale to rzecz gustu co kto lubi:)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.



×