Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie wiem co mam zrobic z miesem z rosolu poniewaz moi domownicy nie lubia gotowanego miesa drobiowego wiec wykorzystalam go do pasztetu a wiec:

Ugotowac rosol najlepiej wolowo-drobiowy. Ja robie z 3 udek i 15dag. wolowiny oczywiscie warzywka duzo marchwi, pietruszka, seler, por.
Wszysko zalezy kto jakich uzywa warzyw.

Ugotowane miesko zmielic oraz wszystkie warzywa z rosolu doprawic do smaku

dodac troche majeranku 2-3zábki czosnku,natki pietruszki,wymieszac.

Dodac 2 cale jaja i 2 lyzki tartej bulki -wymieszac na koniec 1 1\2 szklanki wywaru szystko dokladnie wymieszac i piec w keksowej formie wylozonej pergaminem lub wysmarowac maslem w temperaturze 180*-200* przez 45 -50 min.do zarumienienia wierzchu pasztetu.

Naprawde super nie jest suchy fajnie mozna go rozsmarowac na chlebku.
Goraco polecam !! :razz: :razz: :razz:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

przepis naprawde wydaje sie łatwy i co najwazniejsze szybki,z pewnością ten pasztecik upieke i mam nadzieje ze i nam zasmakuje.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam. Też piekę taki pasztet ale dodaję podgarla ugotowanego.Wtedy pasztet sie nie rozsypuje.POzdrawiam.

post-5207-1246111678_thumb.gif

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No i znalazłam, czego szukałam :) Ja pochłaniam wszelkie pasztety i wątrobianki - po prostu za nimi przepadam. Ale nigdy nie robiłam sama. Muszę wreszcie spróbować. Dam znać po weekendzie, jak wyszło :sad: Dzięki za przepis.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pyyyyyyyychotka !!! Bardzo smaczny pasztecik :) Cała rodzinka się zajadała. Ja zawsze robiłam sałatkę, gdy zostało mięsko i warzywa z rosołu, a tym razem coś innego. Na pewno często będzie się pojawiał ten pasztecik na naszym stole :sad: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja również bardzo lubię pasztety domowej roboty;) Jak brakuje czasu to ja zajadam sie pasztecikem leppszy chilli - zupelnie inny smak. Zbliza mi sie rodzinna uroczystosc to moze sprobuje ten Twoj pasztet :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Też robię taki pasztecik jest pycha,dodaję jeszcze 30dag. wątróbki drobiowej podsmażonej z cebulką,ale to rzecz gustu co kto lubi:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.