Jolcia Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Dziękuję za wszystkie miłe słowa.Mam nadzieję ,że podzielicie się dziewczyny uwagami,jak upieczecie ciacho. Oto przepis na krem: -1/2 litra mleka -1/2 szklanki cukru -20 dag masła 82% tłuszczu -5 dag Kasi -2 żółtka -2 płaskie łyżki mąki pszennej -2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej -cukier waniliowy podwójny Szklankę mleka zagotować z połową uszykowanego cukru i cukrem waniliowym.W drugiej szklance rozrobić mąki i wlać do gotującego mleka, ugotować budyń.Ostudzić.Żółtka utrzeć z resztą cukru. Zimny budyń zmiksować z masłem i Kasią na puszystą masę,dodać żółtka, chwilę razem miksować.Krem jest puszysty i pyszny. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emka Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Cygańska Droga właśnie chłodzi się w lodówce,wygląda apetycznie. Strasznie jestem ciekawa jak smakuje, myślę że za jakieś dwie godzinki będzie degustacja, chociaż jak pojawi się mąż to nawet wcześniej taki z niego łasuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasienia001 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Upiekłam to ciasto wczoraj,a dzsiaj został jeden maleńki kawałeczek!! Jest przepyszne! Teściowa o mały włos nie zjadła talerzyka... :mrgreen: Dziękuję za super przepis :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.