ina12 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 25 dag margaryny szklanka gęstej kwaśnej śmietany mąka- tyle ile się wgniecie tj. ok. 3 szklanki dżem Mąkę posiekać z margaryną, śmietaną i wyrobić miękkie ciasto, które powinno się rozwałkować cieńko bez podsypywania mąką. Wykroić szklaneczką krążki pełne i krążki z małą dziurką. Ciasteczka nakłuć widelcem. Blachę posypać cieńko mąką i ułożyć na niej ciasteczka. Piec około 10-15 minut w bardzo gorącym piekarniku. Po upieczeniu ostudzić. Na krążki całe nałożyć dżem i przykryć krążkami z dziurką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 następny przepis który warto wypróbować napewno ciasteczka są przepyszne :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Robię takie ciasteczka tylko w przepisie mam 1 żółtko.Są pyszne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Ineczko, te ciasteczka są bardzo pyszne :wink: U nas zniknęły w ekspresowym tempie - na prawdę polecam :wink: Dziękuję Ineczko za Twój kolejny rewelacyjny przepis :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.