ina12 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 5 jaj 3/4 szklanki mąki 6 łyżek cukru tłuszcz i papier do blachy marmolada owocowa Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białka ubić na pianę, wymieszać z żółtkami i dosypywać po trochu mąkę. Blachę wyłożyć papierem wysmarowanym tłuszczem. Szprycką wyciskać na blachę biszkopciki długości około 10 cm. albo wyciskać kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Piec w średnio goracym piekarniku około 20 minut. Po upieczeniu połączyć po dwa biszkopciki smarując marmoladą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ineczko kiedys kupowalam takie ciastecza w cukierni bardzo smaczne.Ty to masz pomysly nie z tej ziemi he he!!! :razz: .Pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Jolu ja też pamiętam i czy pamietasz jak one były posypane makiem? Postaram się jeszcze podać przepisy stare z których już bardzo dawno piekłam, a wypiek jest smaczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ineczko no jasne ze pamietam ze byly z makiem nie wiem jak teraz jest czy sa w cukierniach bo nie mieszkam w kraju i bede musiala zrobic aby przypomniec sobie smak ciasteczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Jolu mieszkam w dużym mieście ale już od bardzo dawna nie widzę ich w sprzedaży. One nawet były w sprzedaży w sklepach spożywczych, a może w innych miastach są i zobaczymy czy ktoś da nam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.