Skocz do zawartości

Chrzan Do Mięs


Dorunia

Rekomendowane odpowiedzi

Taki chrzan jadłam jak byłam na urlopie,wszystko dodaje się na oko więc podzielę się z Wami: -chrzan tarty ze słoiczka -jajka ugotowane na twardo(starte na dużych oczkach) -trochę majonezu i śmietany -sok z cytryny -trochę cukru SMACZNEGO :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Robię zawsze podobny, lecz bez majonezu no i soku z cytryny /chrzan ze słoiczka jest już wystarczająco kwaśny/ Ja robię tak: 6 jaj gotuję na twardo, a następnie ścieram na tarku na drobnych wiórkach. Dodaję śmietanę /na oko, żeby było dość gęste/, następnie sloik chrzanu /ok. 350-400 ml/, mieszam, do smaku dodaję szczyptę soli i cukier, aby złagodzić smak. Kiedy chrzan jest zbyt kwaśny /próbuję przed dodaniem go/, wyrzucam na chwilę na sitko, aby odsączyć trochę z kwaśnej zalewy. Jeżeli mam pod ręką, dodaję też ze 2 jabłka - najlepiej szarata reneta, obrane i też starte. Wtedy doprawiam do smaku już po dodaniu jabłek. Taki chrzan jest naprawdę pyszny. U mnie w domu żaden inny nie wchodzi w rachubę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.