Dorunia Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Taki chrzan jadłam jak byłam na urlopie,wszystko dodaje się na oko więc podzielę się z Wami: -chrzan tarty ze słoiczka -jajka ugotowane na twardo(starte na dużych oczkach) -trochę majonezu i śmietany -sok z cytryny -trochę cukru SMACZNEGO :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Znam podobny,tylko że z samych żółtek-bardzo dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Robię taki chrzan lecz nie daję majonezu,tylko śmietanę.Jest suuuuper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Robię zawsze podobny, lecz bez majonezu no i soku z cytryny /chrzan ze słoiczka jest już wystarczająco kwaśny/ Ja robię tak: 6 jaj gotuję na twardo, a następnie ścieram na tarku na drobnych wiórkach. Dodaję śmietanę /na oko, żeby było dość gęste/, następnie sloik chrzanu /ok. 350-400 ml/, mieszam, do smaku dodaję szczyptę soli i cukier, aby złagodzić smak. Kiedy chrzan jest zbyt kwaśny /próbuję przed dodaniem go/, wyrzucam na chwilę na sitko, aby odsączyć trochę z kwaśnej zalewy. Jeżeli mam pod ręką, dodaję też ze 2 jabłka - najlepiej szarata reneta, obrane i też starte. Wtedy doprawiam do smaku już po dodaniu jabłek. Taki chrzan jest naprawdę pyszny. U mnie w domu żaden inny nie wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.