Skocz do zawartości

Poszukuje Przepisu


Domi

Rekomendowane odpowiedzi

Oto mój przepis, ale na kruchym cieście. Jest bardzo dobry. Gorąco polecam! Pani Walewska 4 szkl. Mąki ľ szkl. cukru pudru 1 1/2 kost. Kasi 3/4 szkl. cukru pudru 6 żółtek 1 mały proszek do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa do przełożenia. 1 szkl. cukru 6 białek 1 opakowanie kremu karpatkowego 1 słoik (250ml) powideł śliwkowych 20 dkg łuskanych orzechów włoskich 100 g spirytusu Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół i wyłożyć nim 2 identyczne blaszki. Ciasto posmarować powidłami. Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną pianę. Nałożyć ją na powidła, posypać posiekanymi orzechami. Piec w temp 180*C, 40-50 minut. Najlepiej ciasto rozłożyć od razu na 2 blaszki, ale białka ubijać 2 razy po 3 białka z 1/2 szkl. cukru i piec oddzielnie. Przygotować krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu., dodatkowo wlać do niego spirytus. Na pierwszy placek nałożyć krem karpatkowy, nakryć drugim, odwracając warstwą orzechowo-śliwkową do dołu i polać polewą. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.